LOCUL I LA FLAUT PE TARA… Lucian Albu, elev în clasa a VII-a la Scoala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, a adus pentru prima dată în istoria acestei școli titlul de olimpic național, obținând locul I la flaut pe țară. Lucian Albu, un talent autentic la flaut, a obținut maximum de puncte – 100 și este pregătit de îndrăgita profesoară Camelia Andrei.
A devenit tradiție ca anunțarea rezultatelor de la finala Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală să fie prilej de bucurie pentru mica noastră urbe, în special pentru Școala Gimnazială de Arte „N.N.Tonitza”, pentru elevii care învață în această institutie, pentru micul, dar inimosul său colectiv de dascăli.
„Această primavară capricioasă aduce cu sine un rezultat extrem de valoros pentru noi toți – locul 1, cu 100 de puncte, obținut de elevul Liviu Lucian Albu, clasa a VII-a, la secțiunea flaut, pregătit de doamna prof. Camelia Andrei. Meritul crește în momentul în care constatăm că pe întreaga lista națională, de la flaut, rezultatul este unic și clasează bârladeanul în fruntea tuturor flautiștilor de la clasele III – VIII din întreaga țară. La secțiunea vioară, eleva Alessia Maria Banu, clasa a V-a, pregătită de domnul prof. Dorel Andrei, a obținut al cincilea punctaj pe țară. Alessia este laureată a multor concursuri de vioară naționale și internaționale și are nenumărate apariții publice”, ne-a spus directoarea școlii, profesor Mihaela Camber.
Cine este Lucian Albu, cel mai bun flautist al țării dintre elevii de vârsta lui?
A început studiul flautului în semestrul II al clasei a III-a, cu doamna prof. Camelia Andrei. Din clasa a IV-a participă la toate edițiile Olimpiadei pe Zona Moldova, unde obține mereu premiul I. În 2016 se califică pentru prima dată la Faza Națională unde primește mențiune. Așa cum se menționează și la începutul articolului, premiul de anul acesta este cel mai important premiu național obținut de elevii de la „Tonitza” de la înființarea școlii-1961. ”Locul de desfășurare a Olimpiadei de anul acesta (29-31 martie) a fost Liceul de Artă din minunatul oraș Baia Mare. Aspectul instituției mai sus amintite, condițiile de studiu, dotările, ospitalitatea maramureșenilor, toate au fost la superlativ și fără să vrei, mintea te trimite spre casă, unde ți-ai dori să studiezi și tu, măcar la jumătatea condițiilor pe care le au elevii de pe alte meleaguri ale aceleiași Românii. Avem talente muzicale, muncitoare, pasionate, consecvente în efort. Să ne bucurăm de reușita lor și a noastră, să-i ajutăm și să-i felicităm.”, a precizat prof. Camelia Andrei, cea care îl pregătește pe Lucian Albu.