spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Ouã Fashion din ciocolatã, unicat în România si cozonacul urias de la Bârlad! | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

INGENIOASE SI UNICE… Ada Cazacu si fiica ei, Anastasia, care conduc Cofetãria VIPP Fashion din Bârlad, au realizat pentru prima datã în România ouã de ciocolatã „Fashion”. Ceea ce înseamnã creativitate. Nu modã. Aceste ouã deosebite vor fi scoase la licitatie la un eveniment caritabil pentru a strânge fonduri cu care Ada Cazacu si fiica ei sã cumpere tot ce este necesar pentru 13 copii, institutionalizati în Centrul pentru Copii cu Handicap Grav din Bârlad, care locuiesc în Cãsuta 6 din acest centru, apartinând Protectiei Copilului Vaslui. Anul trecut, Ada si Anastasia Cazacu au participat la Concursul GastroPan 2017, unde au realizat un hatric. Pentru a treia oarã consecutiv, echipa Adei Cazacu si a fiicei ei, Anastasia Cazacu, a cîstigat Premiul „Tortul Anului”. Este o performantã unicã în istoria concursului GastroPan, organizatorii fiind uimiti de ingeniozitatea si imaginatia culinarã a Adei Cazacu si echipei sale de cofetari, de a inventa noi si noi torturi din ce în ce mai rafinate si sãnãtoase. Ada Cazacu a mai cîstigat si locul II la Creatie artisticã din pastã de zahãr, fiind prezentã cu o creatie foarte … gustoasã, inspiratã din povestile marelui Ion Creangã. Tot Cofetãria VIPP este recunoscutã pe plan national si international pentru crearea celui mai mare cozonac (15 kg), dar si pentru reinventarea alivencilor moldovenesti.

Pentru anul 2018, ca unicat, Cofetãria VIPP Fashion din Bârlad s-a gândit sã producã, în afarã de cel mai mare cozonac moldovenesc (15 kg) si ouã fashion de ciocolatã. Tot unicat. „Pe piata noastrã s-a înrãdãcinat vânzarea unor produse neconforme cu ceea ce trebuie mâncat de om. E-uri care provoacã diverse boli, mâncare ce nu are ce cãuta pe mesele noastre. Nouã ne-a venit ideea de a face aceste ouã dupã ce le-am comandat la fabrica <<Pralin>> din Cisnãdie, care apartine tot unui bârlãdean, Florin Balan, un bun prieten de-al meu. De mult timp lucrez cu el si având aceste ouã comandate, m-am gândit sã fac ceva unic. Având aceste ouã, am pornit de la ideea sã fac ceva unic, mi-au stimulat creativitatea si m-am gândit sã le decorez: unul l-am decorat cu praline tot de la <<Pralin>>, fiind un pic mai vesel, al doilea fiind decorat în stil baroc, folosind un posh. Asa au iesit ouãle fashion, care sunt expresia creativitãtii. Aceste ouã vor fi vândute la licitatie, de la 300 de euro bucata (cele mari) si cele mici de la 50 de euro, iar eu îmi doresc din toatã inima sã se liciteze o sumã cât se poate de mare. Banii vor fi pentru cei 13 copii de la Cãsuta nr.6 de la Centrul pentru persoane cu handicap de la Protectia Copiilor, unde noi contribuim de mult timp pentru a da copiilor de acolo ce le lipseste. Ouãle sunt din ciocolatã de cea mai bunã calitate, sunt comestibile, vopseaua este naturalã, nu existã niciun pericol pentru a le consuma.”, ne-a precizat Ada Cazacu. Sunt realizate douã ouã mari, precum si tei mici, iar în curând va fi decorat si cel mai mare ou din România, de ciocolatã, produs tot la Fabrica „Pralin” din Cisnãdie, de bârlãdeanul Florin Balan. „Îl vom decora si pe acesta în curând, are înãltimea de un metru, este cel mai mare ou de ciocolatã din România, care va fi .. fashion. Nu stiu cum va arãta, depinde de inspiratia mea”, a spus Ada Cazacu.

Premiul „Tortul anului 2017” a ajuns la Bârlad

Vã reamintim cã anul trecut, o combinatie de bezea, mousse de rodie si fistic a fost declaratã Tortul anului 2017, fiind realizatã tot de Ada si Anastasia Cazacu din Bârlad, cele care conduc cunoscuta Cofetãrie VIPP din localitate, devenitã de cîtiva ani cunoscutã si pe plan national si international. Ada Cazacu a absolvit Facultatea de Fizicã, fiind specializatã în fizica cuanticã, a fost preocupatã si de designul vestimentar, iar ulterior a condus un post de radio în Bârlad. Dupã ce postul de radio a rãmas istorie, Ada Cazacu s-a reorientat si a deschis o covrigãrie. A performat ani la rând, apoi si-a extins gama de produse si a cîstigat premiul pentru „Cel mai bun cozonac”, cu un produs care cântãrea 15 kilograme.  „Am fãcut fizicã atomicã, am fãcut radio, design vestimentar, acum fac cofetãrie. Îmi place ceea ce fac, mi-au plãcut toate. Dar ca sã ajung aici a trebuit sã trec prin toate aceste etape. Sã am o minte foarte logicã, asta vizavi de fizica atomicã. Sã am creativitate, e legatã de activitatea de design pe care am fãcut-o. Sã pot sã am un dialog despre orice, aici e partea de radio. Eu m-am apucat de afacerea sezonului, covrigul, am luat utilaje de performantã din primul moment. Pe urmã am ajuns sã facem cozonaci, apoi patiserie si cofetãrie, ca formã de exprimare a frumosului”, a spus Ada Cazacu, anul trecut, când a realizat hatricul la concursul GastroPan, desfãsurat în martie la Sibiu.

Creatii unicat din pastã de zahãr

La acelasi eveniment, Ada Cazacu a luat locul al II-lea la categoria „Creatie artisticã din pastã de zahãr”, cu o scenã inspiratã din povestile lui Ion Creangã (foto). La aceastã categorie, concurentii au prezentat piese artistice compuse din elemente structurale si decorative obtinute exclusiv din pastã de zahãr, montate pe o machetã artificialã. Formele, decorurile si culorile folosite, obtinute din pastã de zahãr si isomalt, au reflectat tematica impusã: Cinema – personaje celebre, reprezentantii lumii cinematografiei românesti si internationale, scene din filme, elemente din istoria cinematografului, ustensile si elemente cinematografice, case de productie etc. La Produse de Patiserie, Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl Bârlad a cîstigat locul II cu alivenci moldovenesti reinventate (brânzã cu mucegai în loc de brânzã sãratã de vacã sau oaie), care s-au dovedit o nebunie … gustativã. „Gustul de mucegai a adãugat o aromã extraordinarã, precum si o finete a întregului produs, care a uimit juriul”, a spus Ada Cazacu.

Cozonacul gigant de la Bârlad, preferat de românii din Diaspora!

Cozonacul urias fãcut dupã reteta bunicilor din Moldova, la Cofetãria VIPP Bârlad, este preferat de Pasti de românii din Spania, Italia, Anglia si Franta, dar nu numai. Acesta cântãreste 15 kilograme, adicã cât 30 de cozonaci obisnuiti si poate fi mâncat de 150 de persoane. Este unul dintre cei mai mari cozonaci produsi în România si a fost premiat la expozitia internationalã GastroPan din 2015 creat de Ada Cazacu, cea care a reusit performanta sã obtinã trei ani consecutiv trofeul „Tortul Anului” în România. Cozonacul urias de la VIPP Bârlad a ajuns un brand si este decorat în mod inedit cu frunze de stejar, realizate din aluat.

„Cozonacul <<UNIQUE VIPP>> este brandul nostru lansat pentru cozonacii speciali ca mãrime si continut. Acesti cozonaci sunt decorati handmade cu frunze de stejar, din aluat. Ei au greutãti diferite, de la 3 kg/bucatã, pânã la 15 kg/bucata. Cel mai mare, cozonacul <<UNIQUE VIPP>> de 15 kg, este de 10 ori mai mare fatã de cozonacii fabricati în mod curent, iar fatã de alti cozonaci din comert, cam de 30 de ori”, a declarat Ada Cazacu. Oameni obisnuiti, personalitãti, corporatisti, români aflati la muncã în strãinãtate, specialisti în cofetãrie si patiserie, indiferent de sãrbãtoare sau anotimp, fiecare îsi doreste mãcar o felie din cozonacul urias moldovenesc.

„Am fãcut peste 100 de cozonaci uriasi. Comenzi speciale pentru diferite personalitãti din tarã si strãinãtate, ambasade, corporatii (cu ocazia sãrbãtorilor Pascale, Crãciun), dar si pentru prieteni dragi sufletului cum ar fi Florin Piersic, la aniversarea celor 80 de ani, academicianul Leon Dãnãilã, maestrului Cornel Nistorescu. La Bârlad am primit si onorat comanda unui profesor de limba englezã, cunoscut pentru talentul sãu în gastronomie, care pur si simplu a vrut sã se fotografieze cu acest cozonac urias si sã distribuie imaginile tuturor cunoscutilor. Avem astfel de comenzi speciale, preponderent înainte de Sãrbãtorile Pascale si Crãciun, mai ales pentru strãinãtate – Italia, Anglia, Franta, Spania din partea rudelor celor care locuiesc în aceste tãri si doresc sã mãnânce cu familia reunitã acest cozonac urias, decorat special”, explicã Ada Cazacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.