spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sedintã foto pe Tronul Episcopal din Biserica Iana!

- Advertisement -

De-a râsu’ plânsu’… Un tânãr de nici 20 de ani, din comuna Iana, Paul Bîgu, a profitat de faptul cã a scãpat singur în bisericã si a fãcut o sesiune foto, stând ca la bar, pe Tronul Episcopal din Biserica din comuna Iana. Tânãrul fusese rugat de preotul paroh Marius Mãrcutã sã facã putinã curetenie în Bisericã, împreunã cu alti tineri din sat, pentru cã se apropie Sfintele Sãrbãtori Pascale. Acesta însã, cu obrãznicie, s-a pozat în toatã splendoarea, pe Scaunul Episcopal. Cazul a stârnit furia sãtenilor care l-au „pârât” pe preotul Marius Mãrcutã la Episcopia Husilor. Oamenii vor sã cearã audientã la PS Ignatie si sã se plângã de felul în care se comportã preotul cu enoriasii, mai ales cu enoriasele, si cum „colcãie” Biserica de astfel de tineri, apropiati preotului si care n-au niciun respect fatã de cele sfinte.

Preotul Marius Mãrcutã, parohul Bisericilor din Iana si Vadurile, le-a dat tinerilor cheia de la Bisericã si el s-a dus la Vadurile, unde avea de pregãtit Biserica pentru cã de Florii a slujit acolo PS Ignatie, Episcopul Husilor. Paul Bîgu, în totalã bãtaie de joc a celor sfinte din Bisericã, a luat tabloul PS Ignatie de pe Tron si s-a asezat el, fãcând fotografii si filme în tot felul de pozitii deocheate si le-a postat apoi pe Facebook, unde a scris „Într-o lume egoistã, doar egoistii reusesc”. Adâncã cugetare! Ceilalti tineri care fãceau curãtenie l-au apostrofat pe Paul Bîgu, precizând cã îi va face rãu pãrintelui Mãrcutã, care, fie vorba între noi, nu este prea iubit de enoriasi! Si asta îi mai lipsea, ca sã ajungã la PS Ignatie, Episcopul Husilor, asemenea „nãzbâtii” petrecute în Biserica din Iana! Nu mai spunem cã preotul Mãrcutã si-a pus mâinile în cap când a vãzut ce a fãcut în Bisericã Paul Bîgu, în care el îsi pusese încrederea cã va face curãtenie, nu sedinte foto în Bisericã. Asa au si dispãrut imediat pozele de pe pagina de Facebook a lui Bîgu, însã oamenii deja vãzuserã si fotografiaserã ceea ce postase Bîgu. Si în loc de „like” au dat „share” pânã la Episcopie!

Grãtar popesc printre crucile din cimitir!

Fix acum un an, acelasi preot a mai fãcut una boacãnã: a dat dovadã de o totalã lipsã de respect fatã de valorile crestine, punând a treia zi Paste, dupã slujbã, de un grãtar chiar în spatele bisericii, în cimitirul satului! Dupã ce a încãlcat regulile Bisericii, preotul din Iana a mai si postat pe pagina sa de socializare, o fotografie ce îl înfãtiseazã cu un enorias si douã credicioase tinerele, cum învârte la friptanele de pe grãtare, iar în spate se vãd mormintele din cimitir. Acest lucru a înfuriat enoriasii, care ne-au semnalat faptele de „evlavie” ale preotului Marius Mãrcutã.

Gafa tânãrului pe masa Episcopului

Fix ca si acum: enoriasii ne-au trimis înfuriati pozele prin care Paul Bîgu, protejatul preotului Marius Mãrcutã, îsi bate joc de cele sfinte în Biserica din Iana, unde oamenii se închinã si se reculeg! Pãi ce sã învete un tânãr enorias de la un preot care are si el aceleasi consideratii fatã de cele sfinte? Cazul a ajuns pe masa PS Ignatie, care va solicita preotului de la Episcopie care se ocupã cu „devierile” comportamentale ale preotilor, sã ancheteze situatia. Iar sãtenii din Iana vor sã meargã sãptãmâna imediat dupã Paste la Episcopie, sã vorbeascã cu PS Ignatie, pentru cã au precizat cã au multe de spus referitoare la preotul Marius Mãrcutã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.