spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un criminal din Vaslui a înselat prin metoda „accidentul”, direct din Penitenciarul Iasi!

- Advertisement -

ARESTATI…. Un tânãr de 28 de ani, din judetul Vaslui, închis în Penitenciarul Iasi pentru fapte deosebit de grave, comise cu violentã, nu a avut nicio jenã si, din închisoare, a înselat mai multe persoane. Individul a fost ajutat de un bãrbat de 34 de ani din judetul Neamt. Vasluianul Giorgian Nedelcu, a comis nu mai putin de 11 infractiuni de înselãtorie, direct din penitenciar. Nedelcu se aflã dupã gratii pentru comiterea infractiunilor de tâlhãrie si omor. Ambii indivizi sunt recidivisti si nu se aflã la prima infractiune de înselãtorie prin metoda „accidentul”.

Doi indivizi au fost prinsi pe 22 martie, de politistii de la Biroul de Infractiuni Criminale din cadrul Politiei Judetului Iasi dupã ce au tepuit mai multe persoane prin metoda ”accidentul”. „Avocatul” Mãmãligaru Cãtãlin Ionut, din judetul Neamt si Nedelcu Giorgian, din comuna Cozmesti, judetul Vaslui, au ajuns pe mâna politistilor dupã ce au înselat mai multi ieseni si au primit de la acestia sume importante de bani.

“Doi bãrbati au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind bãnuiti de comiterea de infractiuni de înselãciune  prin metoda «accidentul». La data de 22 martie, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecatoria Iasi, cu sprijinul luptãtorilor Serviciului de Actiuni Speciale Iasi, au efectuat patru perchezitii, dintre care trei pe raza municipiului Iasi (la Penitenciar – n.r.) si una pe raza judetului Neamt, fiind vizate persoane bãnuite de comiterea ori complicitate la comiterea de infractiuni  de înselãciune prin metoda «accidentul»“, a precizat Anca Vîjîac, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Mai multe bunuri ridicate în urma perchezitiilor

Mãmãligaru Cãtãlin Ionut, de 34 de ani, din Piatra Neamt, a fost identificat si condus la sediul politiei, fiind bãnuit de comiterea a patru infractiuni de înselãciune prin metoda „accidentul”. De asemenea, Nedelcu Giorgian, în vârstã de 28 de ani, din Cozmesti, judetul Vaslui, care era deja incarcerat în Penitenciarul Iasi, este bãnuit de comiterea a 11 infractiuni de înselãciune prin metoda “accidentul”.

În urma perchezitiilor au fost ridicate în vederea cercetãrilor mai multe telefoane mobile, cartele SIM si înscrisuri, presupuse a fi folosite la savârsirea infractiunilor.

Ambii infractori sunt recidivisti, vasluianul fiind chiar criminal!

În baza probatoriului administrat în cauzã, bãrbatii au fost retinuti pentru 24 de ore, pe baza de ordonantã, iar pe 23 martie au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iasi, cu propuneri legale. Fiind recidivisti, ambii, judecãtorii ieseni nu au stat pe gânduri si, având la dosar si probe indubitabile cã cei doi sunt mai mult decât suspecti în cazurile de înselãciune au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivã pentru 30 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Iasi în dosarul de urmãrire în ceea ce îi priveste pe inculpatii Nedelcu Giorgian si Mãmãligaru Cãtãlin Ionut si, în consecintã: dispune arestarea preventivã a inculpatului Nedelcu Giorgian, detinut în Penitenciarul Iasi în executarea unei pedepse privative de libertate, retinut în Arestul I.P.J. Iasi la momentul solutionãrii prezentei cauze, sub aspectul sãvârsirii de cãtre inculpat a infractiunii de „înselãciune” în formã continuatã, pe o duratã de 30 de zile, începând cu data de 23.03.2018 si pânã la data de 21.04.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivã pe numele inculpatului arestarea preventivã a inculpatului Mãmãligaru Cãtãlin Ionut, sub aspectul sãvârsirii de cãtre inculpat a infractiunii de „înselãciune” în formã continuatã, pe o duratã de 30 de zile, începând cu data de 23.03.2018 si pânã la data de 21.04.2018, inclusiv.”, se mentioneazã în sentinta datã de judecãtorii ieseni.

Giorgian Nedelcu, de 28 de ani, din comuna Cozmesti, judetul Vaslui, se afla închis în Penitenciarul Iasi pentru comiterea infractiunilor de tâlhãrie si omor. În schema pusã la cale de cei doi indivizi, Giorgian Nedelcu suna victimele si se dãdea drept fiul victimelor si le cerea sã dea banii „avocatului” – Cãtãlin Mãmãligaru, pentru a scãpa de „puscãrie”. Pãgubitii au fost înselati cu peste 30 000 de lei, iar acum, în Penitenciarul Iasi s-a declansat si o anchetã internã pentru a afla si cum au ajus telefoanele si cartelele în posesia lui Nedelcu Giorgian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.