spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

A rãmas pe drumuri de la o lumânare!

- Advertisement -

GHINION… Un bãrbat de 46 de ani, Jan Tãlamaciu, din satul Rânceni, comuna Berezeni, a rãmas fãrã casã si fãrã niciun ajutor, în urma unui incendiu. Primarul comunei Berzeni, Toader Dima, a sãrit imediat în ajutorul omului rãmas pe drumuri, care este bolnav psihic si l-a internat la spitalul din Murgeni, sectia Psihiatrie, iar în urmãtoarele douã-trei luni, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare si cu bani, dar si al localnicilor (cu munca), acestia vor ridica o bucãtãrie si vor repara singura camerã rãmasã cât de cât întreagã dupã dezastru, pentru ca omul sã aibã unde sã locuiascã.

Duminicã, 25 martie, la orele 17.34, Punctul de lucru Murgeni, al ISU Vaslui, a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã al comunei Berezeni, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casã, din localitatea Rânceni, comuna Berezeni. La fata locului s-au deplasat douã autospeciale de lucru cu apã si spumã (una de la Punctul de lucru Murgeni si una de la SVSU Berezeni). „La sosirea fortelor de interventie la fata locului, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperisului casei, construit din lemn cu învelitoare din tablã si la bunurile din trei camere de locuit. Flãcãrile au distrus aproximativ 50 mp acoperis pe structurã din lemn si învelitoare din tablã, patru usi, patru ferestre, textile si mobilier divers. Incendiul a fost lichidat în limitele gãsite, iar din primele cercetãri, se pare cã împrejurarea determinantã a fost utilizarea unei lumânãri.”, a precizat cpt. Petru Iftene, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Practic, casa lui Jan Tãlaciu, de 47 de ani, din satul Rânceni, comuna Berezeni a luat foc de la faptul cã acesta, fiind si bolnav psihic, a lãsat aprinsã o lumânare în bucãtãrie si aragazul cu butelia deschise. De la lumânare a luat foc bucãtãria, butelia a explodat si astfel s-a aprins toatã casa. Pompierii au fost chemati la orele 15.00 si, finalul actiunii de stingere a incendiului s-a dat la orele 19.30. “Eu am intervenit la directorul spitalului din Murgeni si l-am internat pe bietul om, care deja suferã de o boalã psihicã si a fost internat de ieri (duminicã – n.r.). Cât va sta acolo, 2-3 luni, pentru tratament, eu am vorbit cu mai multi brigadieri, cu rudele lui care sunt aici, sã îl ajutãm si sã ridicãm o bucãtãrie si sã reparãm si singura camerã rãmasã neatinsã de flãcãri dar distrusã de apa care s-a infiltrat în pereti, plus cã nu mai are acoperis. Sper cã vom reusi ca pânã iese el din spital sã facem ceva ca sã aibã unde locui”, a spus inimosul primar, Toader Dima, de la Berezeni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.