spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Revolutie în Liga Nationalã

- Advertisement -

HC Vaslui va fi printre cele mai putin afectate echipe

PROPUNERE… Membrii Consiliului de Administratie a Federatiei Române de Handbal iau în calcul înãsprirea conditiilor de acceptare jucãtorilor strãini în handbalul românesc. Prin aceastã mutare, sefii handbalului românesc urmãresc folosirea mai mult a handbalistilor români. Printre echipele cel mai putin afectate de aceastã propunere se aflã si HC Vaslui, care are doar un singul jucãtor strãin în lot, pe muntenegreanul Marko Campar.

Handbalul românesc se pregãteste de o revolutie, cel putin în privinta Ligii Nationale masculine, acolo unde ponderea jucãtorilor strãini este mai mare decât la feminin. Federatia Românã de Handbal propune începând din sezonul 2018-2019 criterii mult mai aspre la transferarea jucãtorilor strãini. Mai exact, cluburile nu vor mai putea aduce handbalisti de altã cetãtenie decât dacã au figurat pe foaia de joc si s-au clasat în Top 10 la ultimul Campionat Mondial, Campionat European sau la Jocurile Olimpice ori au evoluat în ultimii 2 ani într-un Final 4 în Liga Campionilor, Cupa EHF. Dacã aceste criterii ar deveni aplicabile azi, atunci din cei peste 60 de strãini care sunt în Liga Nationalã ar corespunde doar doi jucãtori de la Dinamo, Gayduchenko (locul 10 cu Belarus la ultimul Campionat European) si Komogorov (a jucat pentru Nantes în turneul Final 4 al Cupei EHF din 2016), si unul de la CSM Bucuresti, Leo Santos (locul 7 cu Brazilia la JO de la Rio).

HC Vaslui nu ar fi afectatã de modificarea regulamentului

Tot dacã azi s-ar schimba regulamentul, HC Vaslui, alãturi de CSM Fãgãras, printre echipele cel mai putin afectate de aceste modificãri. Si asta pentru cã gruparea antrenatã de Bozo Rudic are doar un jucãtor strãin în lot, pe muntenegreanul Marko Campar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.