spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Primarul de Dragomiresti, supãrat pe Consiliul Judetean: „Mi-au dat bani pentru o roabã de pietris”

- Advertisement -

SUPÃRAT… Ideea conducerii CJ Vaslui de a împãrti „frãteste” banii de la drumuri judetene si comunale, câte 50.000 de lei de fiecare comunã, nu i-a multumit pe toti primarii. Sunt comune cu multe sate si sute de kilometri de drumuri locale, pentru care suma de 50.000 lei nu reprezintã mare lucru. Printre acestea este si Dragomirestiul, localitate cu 11 sate, întinsã pe o mare distantã, cu sute de drumuri de pãmânt. „Ce sã fac cu acesti bani dati de Consiliul Judetean, la ce întindere are comuna? Poate doar sã cumpãr câte o roabã de pietris pe care sã o pun la fiecare capãt de drum, de atâta îmi ajung cei 50.000 lei”, spune primarul comunei Dragomiresti, Dãnut Iacob.

Comuna Dragomiresti a suferit mari pagube in infrastructurã, în 2016 si 2017, la inundatii, când drumurile comunale au fost spãlate de pietris. Mai multe comisii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã, Prefecturã, Consiliul Judetean si Inspectoratul pentru Constructii au stabilit pagubele produse de inundatii la 1,4 milioane lei, adicã 14 miliarde lei vechi! „Am cerut bani la despãgubiri, am fãcut memorii la Guvern, dar nimic. Mã voi duce din nou la Guvernul României, sã arãt cã drumurile sunt distruse. Ce am primit de la Consiliul Judetean e prea putin pentru a acoperi cu pietris drumurile distruse de suvoaie”, spune primarul Dragomirestiului. Singura sansã care i-a rãmas primarului ar fi accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, pentru a scoate din noroaie o parte din locuitori. A prins un proiect prin grupul de actiune localã, prin care va turna un strat de asfalt pe strada principalã din Rãdeni, drumul care trece prin fata scolii si bisericii. Dar, tot nu e de ajuns.

Guvernul i-a aprobat prin PNDL II modernizarea a patru scoli

În comuna Dragomiresti, anul acesta vor începe lucrãrile de modernizare la patru scoli, din acelea care aveau WC-uri în fundul curtii. Se vor monta toalete în interior, se modernizeazã sãlile de clasã, se monteazã centrale termice la scolile din Popesti, Poiana Petrei, Doagele si Rãdeni, pentru care guvernul a alocat 3,5 milioane lei. 600.000 de euro se vor duce pe modernizarea si extinderea liceului tehnologic din Vladia, în timp ce la modernizãri si asfaltãri de drumuri comunal sunt alocãri de 1 milion de euro, dar pe bucãti de câteva sute de metri fiecare, pânã la 1 km, în satele Vladia, Rãdeni, Doagele, Dragomiresti, Poiana Petrei. Nu e de ajuns, însã într-o comunã în care în ultimii 25 de ani nu s-a fãcut nimic tot e ceva. Consiliul Judetean va veni si el cu bani pentru modernizarea si asfaltarea unui drum judetean care a creat multe probleme, cel dintre Dragomiresti si Doagele, pe 8 km. E un început, sunt ceva investitii în plan, însã rãmâne de vãzut câte vor începe în 2018.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.