spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

CMJ Vaslui prezintã oferta educationalã pentru tinerii interesati de o carierã militarã

- Advertisement -

EDUCATIE MILITARÃ…Ministerul Apãrãrii Nationale prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judetean Vaslui, continuã activitatea de recrutare a tinerilor – bãieti si fete. Pentru anul de învãtãmânt 2018 – 2019, Ministerul Apãrãrii Nationale vine în întâmpinarea tinerilor din judetul Vaslui cu o ofertã educationalã generoasã. Cei de la CMJ Vaslui au explicat cã oferta educationalã se adreseazã cu precãdere elevilor claselor a VIII-a si a XII-a, tineri aflati într-un moment important din viata lor. Acestia pot opta pentru unul dintre cele 2549 de locuri din cadrul liceelor, scolilor post-liceale si universitãtilor militare.

Tinerii vasluieni care doresc o carierã în Ministerul Apãrãrii Nationale se pot adresa celor de la Centrul Militar Judetean Vaslui. Acestia îi vor îndruma pe tineri în functie de dorintele si aptitudinile lor.

480 de locuri pentru învãtãmântul liceal militar

Absolventii de clasa a VIII-a pot alege din cele 4 colegii nationale militare: Colegiul National Militar “Dimitrie Cantemir”, Breaza, judetul Prahova – 120 de locuri; Colegiul National Militar “Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 120 de locuri; Colegiul National Militar “Stefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, 120 de locuri; Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu”, Craiova – 120 de locuri. Se primesc candidati care sunt înmatriculati în clasa a VIII-a, care fac dovada promovãrii evaluãrii/ testelor nationale si care au vârsta de cel mult 16 ani împliniti în cursul acestui an. Termenul limitã de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

1018 de locuri pentru învãtãmântul universitar militar de formare a ofiterilor

Absolventii de clasa a XII-a pot alege din cele 6 institutii de învãtãmânt universitar militar: Universitatea Nationalã de Apãrare “Carol I”, Bucuresti – 21 de locuri; Academia Tehnicã Militarã, Bucuresti – 245 de locuri; Academia Fortelor Terestre “Nicolae Bãlcescu”, Sibiu – 334 de locuri; Academia Fortelor Aeriene “Henri Coandã”, Brasov – 146 de locuri; Academia Navalã “Mircea cel Bãtrân”, Constanta – 94 de locuri; Institutul Medico – Militar: – U.M.F. Bucuresti – 87 de locuri; U.M.F. Târgu Mures – 90 de locuri. Se primesc candidati absolventi ai învãtãmântului liceal cu diplomã de bacalaureat sau care fac dovada promovãrii examenului de bacalaureat pânã la data concursului de admitere si care au vârsta de cel mult 26 ani/ 24 de ani, pentru piloti, împliniti în cursul acestui an. Termenul limitã de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

659 de locuri pentru învãtãmântul postliceal militar de formare a maistrilor militari,

Cei care vor sã devinã maistri militari pot alege din cele 3 scoli militare: Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I”, Pitesti – 323 de locuri; Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene “Traian Vuia” – 226 de locuri; Scoala Militarã de Maistri Militari a Fortelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanta, – 110 de locuri. Se primesc candidati absolventi ai învãtãmântului liceal cu diplomã de bacalaureat sau care fac dovada promovãrii examenului de bacalaureat pânã la data concursului de admitere si care au vârsta de cel mult 28 de ani, împliniti în cursul acestui an. Termenul limitã de depunere a dosarului este 2 mai 2018.

392 de locuri pentru învãtãmântul postliceal militar de formare a subofiterilor

Cei care vor sã devinã subofiteri o pot face la cele 2 scoli militare: Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I”, Pitesti, judetul Arges – 327 de locuri; Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene “Traian Vuia” – 65 de locuri. Se primesc candidati absolventi ai învãtãmântului liceal cu diplomã de bacalaureat sau care fac dovada promovãrii examenului de bacalaureat pânã la data concursului de admitere si care au vârsta de cel mult 35 de ani, împliniti în cursul acestui an. Termenul limitã de depunere a dosarului este 2 mai 2018. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.