spot_img
17.8 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Pãrintii fetitei obligate sã cerseascã, cercetati de Politie si monitorizati de Protectia Copilului

- Advertisement -

INVESTIGATII…Cazul fetitei, în vârstã de 6 ani, care a fost obligatã de mama sa, o femeie pe nume Lili, sã cerseascã miercuri, 28 februarie, în fata magazinului Vascar de pe Traian, desi afarã era un ger nãprasnic, a intrat în atentia Politiei. A fost deschis dosar de cercetare penalã privind exploatarea cersetoriei. De asemenea, s-a autosesizat si Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, care va monitoriza familia îndeaproape pentru a vedea dacã se confirmã abuzul asupra minorului.

Cazul semnalat de Vasilicã, un elev de la Colegiul Economic “Anghel Ruginã”, cu privire la o fetitã care cersea în fata unui magazin, înghetatã de frig, nu a rãmas fãrã urmãri. Politia a deschis dosar de cercetare penalã pentru exploatarea cersetoriei. Potrivit Codului Penal,fapta persoanei care determinã un minor sau o persoanã cu dizabilitãti fizice ori psihice sã apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiazã de foloase patrimoniale de pe urma acestei activitãti se pedepseste cu închisoare”, iar dacã fapta este sãvârsitã “de pãrinte, tutore, curator ori de cãtre cel care are în îngrijire persoana care cerseste”, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani. Astfel, dacã pãrintii fetitei vor fi gãsiti vinovati, acestia riscã sã ajungã dupã gratii.

DGASPC s-a autosesizat

Desi politia a intrat deja pe fir, reprezentantii de la Protectia Copilului spun cã vor monitoriza familia si, în functie de concluzii, vor interveni. “Serviciul de Interventie în Regim de Urgentã s-a autosesizat în urma aparitiei articolului în publicatia dumneavoastrã si a initiat primele demersuri pentru identificarea copilului si a familiei acestuia, cu scopul de a stabili dacã se confirmã situatia unei încãlcãri a drepturilor copilului. Informatiile disponibile pânã în acest moment despre acest caz indicã faptul cã fetita în cauzã are vârsta de 6 ani, este domiciliatã în municipiul Vaslui. Situatia familialã a acestui copil se aflã si în atentia Directiei de Asistentã Socialã din cadrul primãriei Vaslui cu care vom colabora privind eventualele modalitãti de monitorizare si interventie pe aceastã spetã. În cazul confirmãrii situatiei de abuz si exploatare prin obligarea copilului sã practice cersetoria vor fi sesizate organele de politie”, a transmis Dãnilã Ionut, consilier în cadrul DGASPC Vaslui.

Obligatã sã cerseascã, desi era cod portocaliu de vreme rea

Vã reamintim cã, un tânãr vasluian, elev la Colegiul Economic “Anghel Ruginã”, a sesizat un aspect foarte grav pe un site de socializare: acesta a încãrcat o fotografie cu o fetitã de 6 ani, care este obligatã de mama ei sã cerseascã, o femeie pe care o cheamã, potrivit copilei, Lili. Fata a fost trimisã la cerut inclusiv miercuri, când temperatura a scãzut pânã la -10 grade, si nu oriunde, ci strategic, în fata magazinului Vascar de pe Traian, pentru a-i impresiona pe clientii care-si fãceau cumpãrãturile. Când a vãzut-o înghetatã de frig, lui Vasilicã, bãiatul care i-a fãcut fotografia, i s-a fãcut milã si a decis sã ia atitudine, asa cã a sunat la politie si a reclamat cazul, fiind vorba de un grav abuz asupra minorului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.