spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UPDATE:Situatia drumurilor judetene la aceasta ora

- Advertisement -

ULTIMA ORA…Drumul Rosiesti – Vutcani a fost redat circulatiei si se circula in conditii de iarna. De asemenea, drumarii lucreaza la deszapezirea portiunii infundate dintre localitatile Gara Rosiesti si Rosiesti. Circulatia a fost deviata pe ruta Banca –Dodesti – Viisoara – Gara Rosiesti. Pe aceasta ruta exista un utilaj care lucreaza in permamenta pentru a mentine drumu practicabil. DC 16 Valea Silistei – Stioborani este blocat la aceasta ora si utilajele nu au intrat la deszapezit din cauza viscolului. Blocate, din cauza viscolului sunt si DC 151, de la intersectia cu DJ 247 spre localitatea Botoaia, respectiv DJ 245A, intre Lipovat si Bogdana. Un alt drum judetean blocat este si DJ 247 Codaesti – Emil Racovita.

Scoli inchise in judet,desi vremea nu este atat de severa ca in sudul tarii

UPDATE: In comuna Zorleni s-au reluat cursurile la scoala din Dealu Mare, unde era suspendata activitatea. In aceste momente, sunt suspendate cursurile la scolile din: Puiesti, Banca, Ciocani, Tutova, Vinderei, Poienesti, Pogana, Costesti si Miclesti. De asemenea, suntem in masura sa va anuntam ca DJ, spre comunele Rosiesti si Vutcani, se infunda, utilajele intervenind cu dificultate. Circulatia spre cele doua comune este deviata prin zona Gura Idrici.

ULTIMA ORA: Desi ieri a fost mult mai frig, polul frigului in judetul Vaslui fiind la Negresti, unde s-au inregistrat – 17,6 grade Celsius in aer, astazi, cand temperaturile sunt mai blande, au inceput si problemele: scoli inchise, drumuri blocate. Totul din cauza vantului care bate napraznic, mai ales  in zonele deschise, viscolind zapada. Ieri la Vaslui s-au inregistrat -15,4 grade Celsius iar la Barlad –13 grade Celsius. Astazi, temperaturile inregistrate in aer sunt mai blande, la Negresti fiind  –12,7 grade Celsius, la Vaslui -12,4 grade Celsius iar la Barlad -12,2 grade Celsius. Vantul bate cu peste 7 m/s, iar la rafala atinge si 12m/s.  Nu putem vorbi de viscol, pentru ca vizibilitatea este destul de buna, peste 1 kilometru, fiind vorba doar deun transport de zapada la nivelul solului. Acest lucru se datoreaza ninsorilor inca slabe, iar vantul viscoleste zapada, care cade de azi noapte incontinuu. Ca urmare, drumurile comunale din comunele alaturate Barladului: Zorleni, Puiesti, Banca, Ciocani si Tutova, nu sunt practicabile, iar cursurile scolilor din aceste comune au fost suspendate. DJ 243 Barlad – Ciocani este blocat, ca si DJ 248 Arsura – Ghermanesti, utilajele fiind prezente pe aceste doua drumuri pentru a deszapezi.

Deocamdata la sol nu sunt probleme pentru agricultura, astazi inregistrandu-se la sol -16 grade Celsius, atat la Barlad cat si la Vaslui.  Singura problema la sol este la Negresti, unde s-au inregistrat -20 grade Celsius. Se stie ca unele culturi imprtante, cum sunt cele de rapita si grau sufera de la -18 grade Celsius la sol. Vita de vie nu este deocamdata in pericol, ea fiind afectata doar cand temperatura la sol depaseste -23 grade Celsius.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.