spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Haos în Vaslui: zãpadã, gheatã, masini blocate, nervi întinsi la maxim! (foto)

- Advertisement -

NEPÃSARE…Fiecare ninsoare îi ia prin surprindere pe reprezentantii Primãriei Vaslui. Dezastru a fost pe strãzi, ieri dimineatã, din cauza ninsorilor abundente. Utilajele au trecut o singurã datã pe strãzile principale si atât. Arterele dintre blocuri, cartierele mãrginase sau parcãrile au fost lãsate de izbeliste. A fost o adevãratã provocare sã iesi din casã si sã te aventurezi pe strãzi, atât pentru soferi, cât si pentru pietoni. Soferii încercau sã iasã din parcãri, disperati sã ajungã la serviciu, dar rãmâneau împotmoliti în zãpadã. Nici urmã de lucrãtorii de la Goscom, care ar fi trebuit sã curete strãzile. „E ceva de groazã cum se miscã astia de la primãrie cu deszãpezirea asta. Ne chinuim doar sã mergem pe stradã, darãmite sã ne scoatem masinile din pãrcãri”, ne-a povestit un vasluian care încerca sã îsi scoatã masina din parcarea de lângã Teatrul de Varã. Nu doar aici sunt probleme, ci în tot orasul gãsim astfel de locatii în care zãpada, ce a cãzut în ultimele zile, s-a tranformat într-un calvar pentru vasluieni. Spre dupã-amiazã s-au format bãltoace pe trecerile de pietoni, punând astfel la încercare abilitãtile atletice ale pietonilor.

A mai trecut o ninsoare peste orasul Vaslui si, ca de obicei, ne gãsim cu aceleasi probleme ca si la zãpezile trecute. Problema cea mai mare: din nou parcãrile si aleile din spatele blocurilor sunt pline de zãpadã si portiuni de gheatã care le provoacã vasluienilor dureri de cap. „Nici nu ne mai batem capul cu ãstia de la primãrie. Dãm bani la salubrizare degeaba, sincer vã spun. Nu i-am vãzut o datã anul ãsta sã vinã cu o lopatã pe aici, si e centrul orasului. E ceva de groazã cum se miscã ãstia de la primãrie cu deszãpezirea asta. Ne chinuim doar sã mergem pe stradã, darãmite sã ne scoatem masinile din pãrcãri”, ne-a povestit un vasluian care încerca sã îsi scoatã masina din parcarea de lângã Teatrul de Varã. În aceastã parcare, zãpada era aproape de 50 de centimetri, iar singurul lucru care mai tinea cãile de intrare si iesire curate era traficul intens. Culmea, la nici 20 de metri de aceastã locatie o mânã de detinuti de la Penitenciarul Vaslui dãdeau de zor la lopeti. Din nefericire, în tot orasul gãsim astfel de zone, iar vasluienii nu mai rezistã.

În cartierul 13 Decembrie si în zona Nord, mocirla dominã strãzile!

Dacã în centrul orasului problemele se gãsesc doar între blocuri, în zona Nord si în cartierul 13 Decembrie drumurile nu au vãzut un utilaj care sã intervinã si sã curete zãpada. În unele locuri, zãpada topitã, amestecatã cu materialul antiderapant au format adevãrate mlastini peste care locuitorii din zonã trebuie sã sarã doar pentru a putea ajunge la trotuar. „În zona Nord nu existã canale care sã functioneze cum trebuie si zãpada care s-a topit a format un lac ce stã în fata blocurilor. Zici cã e Oceanul Pacific”, a spus un locuitor din zona Nord. La o aruncãturã de bãt, în Cartierul 13 Decembrie, vasluienii se chinuiau de dimineatã sã îsi curete masinile pentru a putea pleca la muncã, iar cei care voiau sã ajungã în statia de autobuz se fereau de zãpada si de bucãtile de gheatã care cãdeau de pe blocuri. „Faci un pas si jur cã mergi înapoi. Orice ai face aluneci si nu zici cã mergi pe loc. Ca sã nu mai spun cã în unele locuri trebuie sã te feresti de zãpada care cade din copaci si de pe blocuri”, ne-a povestit o vasluiancã.

Parcãrile institutiilor, si ele uitate de cei de la GOSCOM

Dacã nu îsi dau interesul sã intervinã în zonele dintre blocuri si în cartierele de la marginea orasului, ai crede cã sunt ocupati cu parcãrile institutiilor. Acolo unde oamenii muncesc pentru binele cetãtenilor. Nici pomenealã! Într-un scurt tur de oras puteai vedea mai multe parcãri ale institutiilor în care zãpada era la ea acasã. Cele mai bune exemple sunt parcãrile Primãriei Vaslui si cea a Inspectoratului Judetean de Politie. Si aici, ca în tot orasul, traficul intens a fãcut ca zãpada sã nu fie o problemã, dar gheata formatã a dat bãtãi de cap celor care voiau sã intre si sã iasã din parcãri. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.