spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

„În judetul Vaslui se taie pãdurea dupã cum se vrea”

- Advertisement -

Organizatia „Salvati Pãdurile” atrage atentia:

REVOLTÃTOR… Localnicii din satul Oprisita, comuna Poienesti, s-au arãtat indignați de o nouã actiune pe care ei o considerã o barbarie îndreptatã împotriva naturii. Oamenii spun cã de cel putin trei ori pe sãptãmânã, utilajele forestiere fac prãpãd în pãdurea de lângã sat, hotii de lemne fiind ajutati chiar de cei care ar trebui sã pãzeascã zona. „Ziua taie copacii si noaptea îi transportã. Trimit o masinã în fatã, sã vadã dacã e politie pe drum, apoi coboarã din pãdure si camionale încãrcate cu lemne. E o barbarie ce se întâmplã pe dealul de lângã sat. Se vede cu ochiul liber cum se defriseazã dealul”, ne-au declarat sãtenii. Reclamatiile lor au ajuns si la organizatia „Salvati Pãdurile”, care, printr-o postare pe facebook, a atras atentia asupra a ceea ce se întâmplã în judetul Vaslui.

Pãdurile din comuna Poienesti sunt devastate de hotii de lemne, care au furat sute de copaci, fãrã sã le pese ce lasã în urmã. Iar printre complici sunt chiar pãdurarii. Sunt acuzatii extrem de grave, pe care sãtenii din Oprisita le aduc celor care ar trebui sã aibã grijã de pãdure. „Aproape cã nu este zi în care camioanele sã nu coboare din pãdure, încãrcate cu lemne. Ziua se aud drujbele, iar noaptea se face trasportul. De ce carã tot lemnul dupã ce se întunecã afarã si de ce trimit masini în fatã?”, se întreabã localnicii din Oprisita.

„Noaptea, ca hotii”

Reclamatiile acestora au ajuns si la organizatia „Salvati Pãdurile” care, printr-o postare pe retelele de socializare, încearcã sã atragã atentia întregii tãri asupra a ceea ce se întâmplã în pãdurile din judetul Vaslui. „Noaptea ca hotii !!! În localitatea Oprisita, jud. Vaslui, se taie pãdurea dupã cum se vrea. De cel putin doi ani masini încãrcate de lemn ies din pãdure, iar majoritatea copacilor sunt sãnãtosi, mari. Masinile ies seara, dupã lãsarea întunericului, iar pentru a se asigura cã nu e nimeni, o masinã merge înainte pentru a deschide calea si a se asigura cã nu e politie, iar mai apoi vine si masina cu lemne. Ciudat este cã una din masini este a pãdurarului, se aud în fiecare zi drujbe din curtea dumnealui. Ne-a surprins în seara aceasta (n.r. luni seara) o masina cu lemne, cu numere de Suceava (SV…ACF)”, se aratã în postarea celor de Salvati Pãdurile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.