spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Episcopul Husilor îsi continuã vizitele în parohiile vasluiene!

- Advertisement -

DEDICAT…Asa cum a promis dupã numirea sa ca Episcop al Husilor, Preasfintitul Ignatie îsi continuã programul de vizite în parohiile din judetul Vaslui. Dupã ce luna trecutã Preasfintitul Pãrinte a vizitat parohiile din Viisoara, Viltotesti, Tâfu si Giurcani, acesta a început luna februarie cu mai multe vizite la parohiile din municipiul Husi si o parte din parohiile de lângã municipiul Vaslui. În cadrul acestor vizite, Preasfintitul Ignatie a tinut mai multe predici, a oferit în dar Sfântul Antimis si chiar a oficiat slujba de botez pentru fiica preotului paroh din parohia Burghelesti, din comuna Tanacu.

Preasfintitul Ignatie îsi continuã “pelerinajul” prin parohiile din judetul nostru, acesta dorind sã se tinã de promisiunea fãcutã dupã numirea sa oficialã ca Episcop al Husilor. Primele vizite fãcute de Episcop în aceastã lunã au fost la parohiile din municipiul Husi. În dupã-amiaza zilei de duminicã, 4 februarie, Preasfintitul Pãrinte Ignatie a vizitat preotii si bisericile din municipiul Husi pentru a oferi acestora Sfântul Antimis. Întâmpinat de numerosi credinciosi, Preasfintia Sa le-a explicat acestora ce reprezintã Sfântul Antimis, insistând asupra nevoii de apropiere cât mai deasã, cu pregãtirea cuvenitã, de Sfântul Potir: „Pe Sfântul Antimis este reprezentatã punerea în mormânt a Mântuitorului pentru cã din ‘Mormânt ne-a izvorât nouã Viata’. Prin Liturghie ne împãrtãsim de Viatã. Sfântul Antimis contine o pãrticicã din sfintele moaste ale martirilor, pentru cã lor le datorãm faptul cã ne putem trãi astãzi credinta în deplinã libertate”, a explicat Preasfintitul. Astfel, parohiile  vizitate au fost: „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Gheorghe”, „Sfântul Toma”, „Sfântul Ioan”, „Înãltarea Domnului”, „Sfintii Voievozi” si “Adormirea Maicii Domnului”-Dobrina.

Un botez rar în municipiul Vaslui!

Ajuns la Vaslui, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a poposit prima datã în comuna Tanacu, unde a oficiat un botez cu totul special. Aici, dupã citirea Sfintei Evanghelii, Preasfintia Sa a tinut sã explice cuvintele Sfântului Ioan Evanghelistul, mai exact, “oricine urãste pe fratele sãu, este ucigas de oameni”. „Atunci când urâm pe cineva, atunci de fapt l-am ucis în inima noastrã. Sfântul Evanghelist Ioan îi numeste pe cei ce manifestã urã, ucigasi de oameni.(…) Pãcatul urii este mult mai greu decât am vrea sã credem. Tu însuti, când urãsti pe cineva, când nu poti sã-l ierti, sã-l accepti în inima ta, ai o povarã foarte mare. Iubirea este cea care ne dã viatã. Toti avem nevoie de iubire. Când suntem în momente de cumpãnã si cineva ne întinde o mânã de ajutor, ne acordã atentie, dragoste, noi înviem, simtim cã avem un rost pe lume. A iubi pe cel de lângã tine înseamnã a-i da viatã în inima ta”, a explicat Preasfintitul Pãrinte, în predica sa. Dupã Sfânta Liturghie, a urmat Taina Sfântului Botez pentru fiica preotului Mihail Plesca, preotul paroh al parohiei de la Burghelesti. Preasfintia Sa a explicat, într-o scurtã catehezã, semnificatiile principalelor momente din slujba Sfântului Botez, si i-a îndemnat pe toti cei prezenti sã fie foarte atenti la copiii lor în ceea ce priveste sãnãtatea sufleteascã si cea fizicã. Ca multumire pentru frumoasa primire, Ierarhul Husilor a oferit bisericii din Burghelesti Sfântul Antimis. Dupã vizita parohiei din comuna Tanacu, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, însotit de pãrintele Adrian Chirvasã, protopop de Vaslui, a efectuat mai multe vizite în parohii din apropierea municipiului Vaslui, pentru a oferi preotilor Sfântul Antimis si pentru a-i cunoaste personal. Parohiile vizitate au fost: Muntenii de Sus, Vãleni, Moara Domneascã, ”Sfântul Apostol Andrei” – Vaslui si Viisoara sau Gura Bustei. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.