spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Liberalii vasluieni, atac la Olguta Vasilescu: „Ascundeti gãinile care fac ouã”

- Advertisement -

ANALIZÃ….Cristi Rusu, vicepresedintele PNL Vaslui, face o analizã extrem de riguroasã a salariilor din învãtãmânt si ajunge la o concluzie socantã: pe lângã faptul cã salariile nu cresc, pe baza noilor mãsuri fiscale, scad în unele cazuri si cu 25%.

Acesta a postat pe Facebook un mesaj extrem de alarmant privind noile salarii din învãtãmânt. „Începând cu luna ianuarie 2018, salariile brute ale personalului angajat din sistemul de învãtãmânt cresc cu 25%, dar, de fapt, cresterea netã a salariului este undeva la 4%. Acest lucru este datorat de trecerea contributiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Desi guvernul PSD-ALDE anunta cã, prin miscarea contributiilor în sarcina angajatului, nu vor scãdea salariile angajatilor din sectorul public, acest lucru nu se întâmplã în realitate. Sunt situatii în care angajatii cu norme partiale care, dacã nu obtin venituri salariale si din alte surse, sunt afectati de trecerea contributiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, prin scãderea salariului net. Acestia trebuie sã plãteascã contributiile sociale si de sãnãtate calculate la nivelul salariului minim brut pe economie (SMB), asa cum prevede OG 4/2017, ordonantã datã tot de guvernul PSD-ALDE, care obligã salariatii angajati cu timp partial de muncã sã plãteascã contributiile la nivelul SMB.

Paradoxul „Volguta” 1 – Desi salariul brut creste cu 25%, salariul net scade cu aproximativ 28%

O persoanã cu jumãtate de normã, care în luna decembrie 2017 obtinea un salariu net de aproximativ 700 lei, în luna ianuarie 2018, ajunge sã primeascã un salariu net de aproximativ 500 lei, mai mic cu 200 lei, lucru datorat de faptul cã retinerile la sanãtate si pensii, care, începând cu ianurie 2018, se retin numai în sarcina angajatului,se calculeazã la nivelul salariului minim brut pe economie, si anume 1900 lei.

Paradoxul „Volguta”2 – Desi salariul brut creste cu 25%, salariul net rezultat este 0 lei

Situatia cea mai gravã este acolo unde salariatii cu norme sub jumãtate ajung sã aibã salariul net de 0 lei, lucru rezultat din faptul cã retinerile datorate la bugete depãsesc salariul brut. Concret. la un salariu brut de aproximativ 500 lei, statul îl obligã pe angajatul respectiv sã plãteascã contributii la pensii si sãnãtate ce depãsesc chiar si salariul brut, situatie în care acelui angajat nu-i mai rãmâne decât sã aducã bani de acasã pentru a nu rãmane dator statului. Nu mai luãm în calcul cã sãracul om rãmâne cu zero lei la salariul net. Marea reformã fiscalã a PSD-ALDE fãcutã parcã pe picioarele Volgutei. Urmeazã impozitul pe gospodãrie. Ascundeti gãinile care fac ouã „neimpozate”, sustine vicepresedintele PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.