spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Peniteciarul Vaslui, din nou pe un butoi de pulbere!

- Advertisement -

NEMULTUMIRI…Gardienii din Penitenciarul Vaslui sunt din nou pe picior de protest, fiind nemultumiti cã neregulile din cadrul institutiei nu au fost rezolvate nici pânã acum. În luna decembrie a anului trecut, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le promitea marea cu sarea, si era în stare sã le dea si luna de pe cer gardienilor, doar pentru a nu intra în grevã. Bineînteles cã acest lucru nu s-a întâmplat, fortând angajatii Penitenciarului Vaslui sã anunte din nou proteste. „Dupã o vizitã la Penitenciarul Vaslui, a spus cã va promova un act normativ si cã orele suplimentare vor fi plãtite. Acest lucru nu s-a întâmplat, nu stim unde este acel proiect”, a explicat Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor (FSANP), în timpul unei vizite la Vaslui.

Angajatii Penitenciarului Vaslui s-au sãturat sã îl astepte pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sã îsi respecte promisiunile fãcute la ultima sa vizitã în Vaslui, si anuntã cã se pregãtesc de proteste. Acestia au mai spus cã dacã sunt ignorati se va ajunge pânã la blocarea completã a activitãtii. Cea mai gravã problemã cu care se confruntã Peniteciarul Vaslui este lipsa personalului. Conform presedintelul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrascu, intitutia functioneazã doar cu putin peste 50 % din personalul necesar, fiind cel mai grav caz din tarã. Acesta a mai explicat cã angajatii penitenciarului vasluian nu si-au primit nici acum banii pe orele suplimentare. „Dupã ce am constatat anul trecut cã ministrul Justitiei vorbea despre situatia din penitenciare, fãrã sã fi fost mãcar o datã într-un penitenciar, ne-am întâlnit cu Tudorel Toader, i-am prezentat problemele, dar si solutii pentru rezolvarea lor. Ministrul si-a luat o serie de angajamente. Chiar la Vaslui, dupã o vizitã la penitenciar, a spus cã va promova un act normativ si cã orele suplimentare vor fi plãtite. Acest lucru nu s-a întâmplat, nu stim unde este acel proiect. Am ales sã vin la Vaslui pentru cã aici este cea mai gravã situatie în ceea ce priveste lipsa de personal si acumularea de ore suplimentare neplãtite, în sensul cã institutia functioneazã cu 278 de angajati, la un necesar de peste 400, iar din angajatii existenti, doar 178 lucreazã în operativ”, a precizat Sorin Dumitrascu, în cadrul unei vizite la Penitenciarul Vaslui.

Vizita lui Tudorel Toader calmase spiritele la Vaslui , dar nu si-a respectat promisiunile!

În luna decembrie a anului trecut, toate semnele arãtau cã angajatii Penitenciarului Vaslui vor opri activitatea în semn de protest. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, având în vedere cã însusi ministrul Justitiei a venit sã discute cu ei pentru a calma situatia. Dupã câteva ore de discutii cu reprezentantii Penitenciarului Vaslui si cu liderii de sindicat, ministrul Tudorel Toader a declarat jurnalistilor cã situatia de la Vaslui se va rezolva în cel mai scurt timp. Acesta a spus cã, în cel mai scurt timp, alesii tãrii vor vota o Ordonantã de Guvern prin care se vor debloca posturile necesare pentru ocuparea statului de functii din Penitenciarul Vaslui, dar si plata orelor suplimentare. Conform ministrului, numai la Vaslui au fost acumulate un numãr de aproximativ 30.000 de ore suplimentare. Cu toate astea, sindicalistii îl acuzã pe ministru cã a fãcut promisiuni fãrã acoperire si acum vor sã îi aducã aminte cã nu vor mai accepta situatia fãrã o solutie imediatã. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.