spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Un tramvai numit dorintã” la Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad

- Advertisement -

ACTORII IESENI VIN LA NOI Marti, 30 ianuarie, de la orele 18.30, bârlãdenii sunt asteptati la spectacolul “Un tramvai numit dorintã”, de Tennessee Williams. Spectacolul-eveniment “Un tramvai numit dorintã” este o dramã cu puternice accente comice sau o comedie a Destinului. Este un spectacol cu si despre oameni cu ochii larg deschisi, pentru care fericirea e doar un cuvânt ca toate celelalte, pentru cã nu existã fericire deplinã, ci doar drumul cãtre ea! Pretul unui bilet: 35 de lei.

Piesa urmãreste evolutia personajelor, pe care Destinul le aduce în aceeasi arenã a vietii cu titlul unui destin comun: ratarea! Veti face cunostintã cu America anilor 40’, unde se va desfãsura povestea febrilã a decesului mental si emotional patetic al unei doamne din sudul Americii, determinatã, fragilã si delicatã (Blanche), nãscutã într-o familie înstãritã. Sãrãcia aduce decãderea ei dramaticã într-un apartament închiriat, din New Orleans, mizer si înghesuit, unde locuiesc sora ei (Stella) si cumnatul ei cu apucãturi animalice (Stanley). Blanche se prinde în mrejele fortelor sãlbatice si brutale din societatea modernã. În cãutarea refugiului, ea constatã cã sora ei trãieste cu betie, violentã, poftã si ignorantã si nu-i va aduce deloc linistea mult cãutatã. Aceastã femeie a luat, pentru a ajunge în casa surorii ei, un tramvai numit „Dorintã”, care la finalul destinatiei i-a materializat visul si a dus-o într-un loc pe care l-a idealizat toatã viata. Finalul este unul neasteptat si, cu sigurantã, va stârni emotie în rândul publicului. „Împreunã cu multe momente de comedie, am creat o poveste de care nu vã veti mai putea despãrti! Dorinte, visuri, sperante. Unde duc ele? Câte se împlinesc si cu ce pret? De câte ori nu ati cãutat fericirea, iubirea? Dacã alegeti sã urcati în tramvaiul nostru, veti descoperi noi valente ale acestor dorinte dupã care alergãm toatã viata. Este o onoare pentru mine sã pot monta la Ateneul din Iasi o capodoperã a dramaturgiei americane. Din acest motiv, dar si pentru cã sunt la a treia mea colaborare în calitate de regizor pe scena mare a Ateneului, cred cã am de îndeplinit o misiune foarte grea.
Vã invit cu drag la un spectacol eveniment, o poveste plinã de intrigi, suspans si situatii nemaiântâlnite, care vã vor tãia respiratia si vã vor tine cu sufletul la gurã!”, a mentionat talentatul regizor Andrei Ciobanu.

Asadar, regia si versiunea scenicã apartin lui Andrei Ciobanu; Scenografia: Cãtãlin Târziu; Light design: Lucian Turcanu. Din distributie fac parte actorii ieseni: Ramona Dorneanu – Blanche; Daniel Onoae – Stanley; Irina Frunzã – Stella; Codrin Dãnilã – Mitch; Ana Hegyi – Eunice; Ionut Gânju – Steve; Dragos Maftei – Vatmanul; Luca Afrisinei – Stanley Jr.; Muzica: Rãzvan Boroda – pian; Nicu Luceanu- saxofon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.