spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Preotul satului înoatã prin noroaie, dascãlul plânge si ofteazã! (video)

- Advertisement -

Evul Mediu la Avrãmesti

INCREDIBIL… Vasluiul anului 2018, cel cu care pesedistul-sef Buzatu se laudã peste tot, seamãnã izbitor de tare cu locurile prin care, în urmã cu 500 ani, Stefan cel Mare trecea, în fruntea ostilor sale, în vreme de toamnã. O filmare fãcutã de sãtenii din Parohia Avrãmesti, comuna Voinesti, judetul Vaslui, ne demonstreazã faptul cã am ajuns bãtaia de joc a conducerii pesediste a judetului, desi Vasluiul este un judet european. Pe filmare se vede cum preotului satului umblã cu cizme de cauciuc în picioare, pe ulitele din sat, fiind la un pas de a cãdea în noroi, în conditiile în care are sutana bisericeascã. Ajunul Crãciunului 2017 si Ajunul Bobotezei 2018, cum se intituleazã filmarea, scoate la ivealã un fapt dramatic: Avrãmesti n-a iesit complet din Evul Mediu. Preotul satului înoatã prin noroaie pânã la glezne, alunecã, cade si ajunge cu greu la enoriasii bãtrâni care asteaptã binecuvântarea casei lor de Crãciun si de Boboteazã. Dacã sãtenii sunt revoltati, primarul Aurelian Miler (PSD) are o explicatie neverosimilã pentru situatia dezastruoasã a ulitelor satului Avrãmesti: locuitorii nu-si achitã taxele si impozitele, comuna Voinesti având o ratã de încasare a dãrilor de la populatie de 38%, deficitul bugetar fiind de 1.400.000 de lei! Vã vine sã credeti? Oamenii sunt tinuti în sclavie, pentru simplul motiv cã nu au bani pentru a-si achita taxele la primãrie. „Obligatiile cetãtenilor nu se vãd, primarul trebuie sã facã, dar cu ce bani? Sunt 14 miliarde de lei vechi de încasat din anii anteriori”, a spus primarul Aurelian Miler.

Ce se întâmplã în Avrãmesti, un sat din judetul Vaslui, este pur si simplu de domeniul fantasticului, mai ales în conditiile în care avem pretentia cã România este o tarã europeanã. Comuna Voinesti este comunã componentã a judetului Vaslui, situatã în partea de nord-est a acestuia. Comuna este situatã pe DJ 243 si DJ 243 C. Teritoriul comunei apartine zonei de dealuri. Comuna se compune din 11 sate: Voinesti, Avrãmesti, Mãrãsesti, Bãncesti, Corobãnesti, Stâncãseni, Gârdesti, Obârseni, Obârsenii-Lingurari, Rugãria, Uricari, având ca resedintã satul Voinesti. Al doilea sat ca dimensiune este Avrãmesti. Tocmai de acolo, preotul Cristian Anghel al parohiei Avrãmesti ne-a trimis la redactie un film, fãcut de sãteni, în care se vede cum bietul preot si al lui cântãret ajung cu greu la bãtrânii care locuiesc pe ulitele satului, înotând prin noroaie. Ba mai mult, traversând un deal, preotul paroh alunecã si cade în noroi, se ridicã si face eforturi supraomenesti sã ajungã cu agheazma de Boboteazã la sãtenii în vârstã.

„Cunoasteti deja ca nu pot oferi declaratii fãrã aprobarea Episcopiei Husilor, dar pot oferi un material video, fãrã alte comentarii”, a precizat preotul paroh Cristian Anghel. Pãrintele ne-a trimis totodatã si o filmare, denumitã „SOS Avrãmesti”, fãcutã de un localnic, unde se pot vedea chinurile prin care trece un cortegiu funerar pe un drum din satul Avrãmesti. Sicriul pus într-o cãrutã alunecã prin noroaie, mortul fiind la un pas sã ajungã una cu noroiul! Asa decurge operatiunea de transport, filmarea fiind din februarie 2016. Imaginile incredibile par rupte din Evul Mediu.

Primarul Aurelian Miler dã vina pe oameni cã nu îsi achitã dãrile cãtre Primãrie!

Cele douã filmãri trimise de preotul paroh la redactia noastrã scot în prim-plan o realitate durã existentã în zona judetului Vaslui. „Eu am vãzut astfel de drumuri în toate satele din judetul Vaslui. Dar la noi este o situatie criticã, pentru cã sunt 11 sate, împrãstiate pe dealuri, drumurile principale sunt asfaltate si pietruite, dar ulitele nu avem cum sã le asfaltãm. Cu ce fonduri? Cum sã facem? Cã ulitele nu pot fi prinse în programe cu finantare europeanã sau guvernamentalã, trebuie sã le facã primãria. Dar în conditiile în care locuitorii nu îsi achitã taxele si impozitele este greu, chiar imposibil. Vã spun cã doar pentru anul 2017 nivelul încasãrilor primãriei la taxe si impozite de la populatie a fost de 38%, deficitul bugetar fiind în prezent de peste 1 400 000 de lei. Oamenii vor, dar trebuie sã înteleagã si ei cã trebuie sã îsi achite obligatiile financiare si apoi sã cearã”, a spus primarul Aurelian Miler.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.