spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vasluienii au termen pânã în august sã îsi recupereze taxa auto!

- Advertisement -

BANI…Prima veste bunã a anului 2018 a fost anuntatã ieri de cãtre Ministerul Mediului si Finantelor Publice. Vasluienii care au de recuperat taxa auto o pot face pânã la data de 31 august a anului acesta. Astfel, cei care au de recuperat taxa specialã pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante si timbrul de mediu, o pot face, dar doar pânã la data precizatã mai devreme. La acestea se adaugã si dobânzile aferente stabilite de instantele de judecatã prin hotãrâri definitive, cheltuielile bãnesti stabilite de aceste instante si orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silitã. Cei interesati pot depune o cerere la Administratia Finantelor Publice Judetene Vaslui.

Vasluienii care vor sã recupereze taxa auto o pot face depunând o cerere în acest sens pânã pe 31 august, termen care este unul de decãdere. Asa cum este prezentat în nomele metodologice, orice cerere depusã ulterior, nu mai poate fi solutionatã prin restituirea taxei. „Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specialã pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, precum si dobânzile aferente stabilite de instantele de judecatã prin hotãrâri definitive, precum si cheltuielile bãnesti stabilite de aceste instante si orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silitã, pentru care la data intrãrii în vigoare a ordonantei de urgentã nu au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, precum si cele care devin executorii dupã data de 31 august 2018”, se aratã în ordinul privind normele metodologice pentru aplicarea OUG 57/2017, semnat de ministrii Mediului si Finantelor Publice, Gratiela Gavrilescu si Ionut Misa. Potrivit documentului, dreptul la restituirea taxei s-a nãscut la data intrãrii în vigoare a OUG nr. 57/2017, respectiv la 7 august 2017, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererea de restituire se depune, sub sanctiunea decãderii, pânã la data de 31 august 2018.

Cum vã puteti recupera taxa auto!

Restituirea taxei se va face prin depunerea unei cereri de cãtre contribuabilul interesat la Administratia Judeteanã a Finantelor Publice Vaslui. Bineînteles, cererea va trebui sã fie însotitã de o dovadã de achitare a taxei, cum ar fi chitantã fiscalã sau extrasul de cont, în original sau în copie. La acestea se adaugã si cartea de identitate, alãturi de certificatul de înmatriculare pentru autoturismul respectiv din care sã rezulte calitatea de actual sau fost proprietar al autoturismului. Vasluienii au dreptul la dobândã pentru perioada dintre data perceperii taxei si data restituirii, procentul fiind de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere. Dobânda se acordã la solicitarea contribuabilului prin completarea în formularul cererii depuse. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.