spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Prins cã a furat pe rupte, lãsat liber pentru cercetãri!

- Advertisement -

TARÃ DE HOTI Un bãrbat de 29 de ani, din Bârlad, a fost pus sub control judiciar de procurorii bârlãdeni, dupã ce politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Bârlad au dispus retinerea sa pentru o perioadã de 24 de ore. Acesta este bãnuit de comiterea a douã infractiuni de furt dintr-o societate comercialã si dintr-un cabinet stomatologic.

Anul trecut, pe 30 noiembrie, bãrbatul de 29 de ani a pãtruns în incinta unei societãti comerciale de pe raza municipiului Bârlad si a sustras suma de 860 de lei. Cea de-a doua faptã pentru care este cercetat a avut loc în data de 13 decembrie anul trecut, în incinta unui cabinet stomatologic. Profitând de neatentia unei paciente, bãrbatul i-a sustras telefonul mobil, cheile de la autoturism si cheile de la locuintã. „Bãrbatul bãnuit de comiterea celor douã infractiuni a fost prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Fatã de acesta procurorul care supravegheazã urmãrirea penalã a dispus mãsura controlului judiciar pentru o perioadã de 60 de zile.”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Politia vã recomandã sã aveti grijã de societatea dumneavoastrã

Pentru asigurarea unei protectii optime a firmei dumneavoastrã, IPJ Vaslui vã recomandã: instalati un sistem de alarmã contra efractiei si asigurati-vã cã acesta este pus în functiune; dacã firma detine spatii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protectie perimetralã; montati un sistem de supraveghere si înregistrare video; instalati un sistem de restrictionare si control al accesului; conectati sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare; montati usi si ferestre care sã dispunã de sisteme de închidere de înaltã sigurantã; dacã optati pentru grilaje si usi metalice, acestea trebuie confectionate din materiale rezistente la actiuni mecanice si termice; asigurati suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor; un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activeazã de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai usor a persoanelor rãu intentionate; nu lãsati pe timpul noptii, în magazine sau sedii de firmã, sume mari de bani; nu amplasati casele de bani destinate depozitãrii monetare în camera unde se lucreazã cu publicul; nu lãsati ferestrele deschise/întredeschise când pãrãsiti sediul societãtii; instruiti-vã personalul sã adopte o politicã de securitate a firmei si sã stie cum sã reactioneze în situatii de acest gen. Dacã constatati cã s-a comis un furt, sesizati imediat Politia fãrã a distruge posibilele urme lãsate de infractori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.