Pelincile Domnului sau turtele cu julfă sunt pregătite de gospodinele din Moldova, pentru ultima zi din Postul Crăciunului. Şi la Soleşti se păstrează cu sfinţenie tradiţiile aşa că dis de dimineaţă, gospodinele au pregătit toul pentru a prepara turtele cu julfă. Aluatul se frământă fără drojdie, doar cu făină, apă şi sare. Se coc bine pe plita încinsă, se însiropează. De seara se pregăteşte crema de cânepă. Se pun seminţele la uscat apoi se pun la fiert, până scade apa şi se formează o cremă. La final, se adaugă mirodenii dar şi nucă pisată. Pe turtele însiropate se pune julfa, adică această cremă făcută din seminţe de cânepă.
Tradiţia spune că moldovencele au inventat reţeta, inspirate de Fecioara Maria, care nu îşi găsea adăpost nicăieri pentru ea şi pruncul ce urma să-l nască şi pentru care nu avea pelinci.
Tradiţia spune că în Ajunul Crăciunului trebuie să mâncâm turte cu julfă, pentru ca să ne meargă bine tot anul şi să fim sănătoşi!