spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

INTERLOPUL DE LA POGONESTI, PRINS CÂND LUA O SUTÃ DE MILIOANE PRIN METODA ACCIDENTUL

- Advertisement -

TÃRAN SMECHER… Puiu Vasile Bogdan, în vârstã de 30 de ani, un recidivist din comuna Pogonesti, a fost prins în urmã cu trei zile în flagrant de cãtre politisti. Acesta a încercat sã însele prin metoda „Accidentul” un bãrbat în vârstã de 86 de ani, din comuna Ivesti. Numai cã ivesteanul a fost mai destept decât infractorul recidivist, Puiu Bogdan, si s-a dus la politia din comunã, împreunã organizând flagrantul. Procurorul de caz a decis ca infractorul sã stea sub control judiciar 60 de zile.

Politistii din cadrul Sectiei 3 de Politie Ruralã Bârlad au prins în flagrant un bãrbat în vârstã de 30 de ani, Puiu Vasile Bogdan, din comuna Pogonesti, în timp ce acesta primea o sacosã în care se afla suma de 10.000 lei de la un bãrbat în vârstã de 86 de ani, din comuna Ivãnesti. „Flagrantul a fost organizat de cãtre politisti în urma sesizãrii primite în dimineata de 12 decembrie, de la bãrbatul de 86 de ani, din comuna Ivesti. Acesta a comunicat politistilor faptul cã a fost contactat telefonic de cãtre o persoanã de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind avocatul ginerelui sãu aflat în Anglia, unde a provocat un accident de circulatie. Persoana respectivã a solicitat suma de 10.000 lei, pentru ca procurorul de caz sã nu îl aresteze pe ginerele sãu. Partea vãtãmatã a dat dovadã de prezentã de spirit. S-a declarat a fi de acord cu cererea persoanei necunoscute, stabilind ca banii sã fie preluati de cãtre <<avocat>> de la domiciliul bãrbatului de 86 de ani, dupã care acesta a anuntat organele de politie. În momentul în care partea vãtãmatã înmâna sacosa în care fusese instruitã sã punã suma de 10.000 lei bãrbatului care s-a prezentat sã-i ridice si care s-a recomandat ca fiind avocat, au intervenit politistii si l-au prins în flagrant.”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Individul a fost imediat identificat de seful de post din comuna Ivesti, care l-a recunoscut pe „avocat”. Era vorba despre Puiu Vasile Bogdan, în vârstã de 30 de ani, din comuna Pogonesti, un individ recidivist, cunoscut în zona Ivesti-Pogonesti drept un fost puscãrias, care a fost condamnat la zece ani închisoare pentru cã a ucis un individ din Bucuresti. Eliberat în urmã cu ceva timp, iatã cã Puiu Bogdan a dovedit cã a „învãtat” ceva la puscãrie: cum sã însele bãtrânii! „Avocatul” Puiu Vasile Bogdan a fost retinut pe o perioadã de 24 de ore, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune. Politistii l-au prezentat ieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunere de dispunere a unei mãsuri preventive.

Recomandãri de la politisti pentru a nu cãdea pradã „avocatilor” de genul lui Puiu Bogdan!

Reamintim astfel modalitatea (cu putine variatii) prin care infractorii încearcã sã se îmbogãteascã, pe seama unor persoane care dau curs cu usurintã solicitãrilor telefonice de a depune bani în conturile unor persoane necunoscute. Victimele sunt în general alese din rândul persoanelor vârstnice, vulnerabile, usor de impresionat, care au membri din familie în strãinãtate si care detin bani la domiciliu.

Infractorii utilizeazã calitãti false (în general rudã cu victimele înselãciunilor, avocat, procuror) si solicitã telefonic diferite sume. Banii sunt ceruti sub pretextul cã rude apropiate (fiu, fiicã, ginere) sunt în spital sau au fost retinute de organele de politie pentru sãvârsirea unor accidente de circulatie (cu victime decedate sau rãnite grav). Banii solicitati reprezintã onorariul avocatului sau trebuie plãtiti victimei presupusului accident, pentru a fi evitatã întocmirea unui dosar penal si pedeapsa cu închisoarea. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulatie, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgentã este cea medicalã, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât si autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca sã primeascã îngrijiri medicale de urgentã. De asemenea, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este anuntat de persoane oficiale, abilitate sã facã acest lucru.

Primul sfat al politistilor pentru a evita o astfel de înselãciune este sã verificati dacã ruda respectivã este într-adevãr rãnitã sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie retinut cã nici Politia, nici Parchetul nu retin telefoanele mobile ale celor implicati într-un accident rutier. De asemenea, cereti date despre unitatea medicalã, de politie sau parchet unde s-ar afla ruda si sunati la acele unitãti pentru confirmare. În niciun caz nu dati crezare imediat unor „povesti” anuntate telefonic de persoane care pretind cã au calitate oficialã, ci verificati informatia printr-un apel la 112 sau sesizati cea mai apropiatã unitate de politie. În cazul în care vã apeleazã telefonic astfel de persoane, amânati cât puteti si verificati dacã informatia comunicatã este adevãratã sau nu. Solicitati interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde este internatã victima, date de contact etc). Dacã nu vã sunt oferite astfel de informatii, solicitati o întâlnire directã pentru a le da banii si sunati în acelasi timp la 112, cerând ajutorul Politiei. Se mãresc astfel sansele de a identifica infractorii si de a-i prinde în flagrant.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.