ÎNCHIDERE PROIECT Asociatia “Bunã Ziua, Copii din România” Bârlad a implementat proiectul „Educatie pentru schimbare” finantat prin Programul judetean pentru finantarea nerambursabilã a activitãtilor nonprofit de interes general pentru anul 2017, domeniul social, în perioada iulie – noiembrie 2017. Valoarea totalã a proiectului este de 37472 lei, din care valoarea finantãrii acordate de Consiliul Judetean Vaslui este de 30000 lei. Luni, 27 noiembrie, are loc închiderea acestui proiect, la Complexul Comunitar nr.1 Bârlad.
Obiectivul general al proiectului a fost îmbunãtãtirea calitãtii vietii pentru 240 de copii cu vârste între 11 -14 ani proveniti din familii aflate în situatii de risc, dar cu rezultate bune la învãtãturã din municipiul Bârlad prin: sustinerea în scoalã a copiilor, crearea unui climat stimulativ de dezvoltare a personalitãtii, dobândirea de abilitãti de viatã si informarea si constientizarea privind importanta educatiei. Echipa proiectului a fost formatã din psiholog, asistent social, coordonator de proiect, responsabil financiar si 15 voluntari care au beneficiat de un program de mentorat si au participat activ la organizarea activitãtilor pentru copiii beneficiari ai proiectului.
Principalele activitãti care s-au derulat în proiect au fost: Activitãtile educative tip Scoala de Varã, complementare celor desfãsurate în scoalã, care au promovat accesul egal la educatie si au diminuat riscul de esec/abandon scolar; acestea au inclus evenimente de învãtare în aer liber sau în locatii cu însemnãtate practicã pentru lectia respectivã (lectie de istorie la muzeu; lectie de fizicã la Observatorul astronomic).
Five o’clock Tea – atelier de educatie non-formalã si dezvoltare personalã în cadrul cãruia voluntarii au gãsit cele mai potrivite mijloace de a transmite copiilor din proiect valorile si cunostintele teoretice si practice sub forma unor “Ateliere de lucru”, în functie de nevoile, interesele si abilitãtile lor.
Activitãti de ajutor material – ghiozdan complet echipat cu rechizite scolare. Sprijinul material a avut ca scop asigurarea conditiilor necesare pentru frecventarea de cãtre copii a scolii si a fost acordat la începutul noului an scolar.
Ateliere de lucru pentru copii prin care s-a urmãrit îmbunãtãtirea exprimãrii acestora, dezvoltarea capacitãtilor de autocunoastere, activarea resurselor creative, antrenarea abilitãtilor empatice, reducerea problemelor de comportament si dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup, exprimarea emotiilor, sub titlul “Jocuri pentru viatã”.
Campania „De ce este importantã educatia? De ce venim la scoalã?” a inclus activitãti precum: crearea si diseminarea de materiale promotionale (afise, pliante); redactarea unei brosuri intitulate „Facem echipã pentru educatie” care include mesajul unor personalitãti din lumea literarã, artisticã, finaciarã din Bârlad despre educatie pentru copii din scolile incluse în campanie sub denumirea „Mesajul meu pentru tine”; dezbateri în scoli, discutii formale si informale cu elevii despre importanta educatiei.