ABUZ SI FUGÃ…Controversata procuroare Simona Mocanu s-a transferat pe muteste la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Brasov, însã i-au rãmas în urmã câteva acuzatii de abuz. Dupã cazul prezentat ieri, de cotidianul nostru, al olimpicei „violate”, iatã cã un nou caz scoate la ivealã modul defectuos, în care aceasta si-a fãcut meseria la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad (PJB). Un jandarm s-a pomenit cu mascatii si politia de frontierã la usã, i s-a fãcut perchezitie în casã, iar masina personalã i-a fost sechestratã, din ordinul procuroarei Mocanu, fãrã ca mãcar sã fie parte implicatã în actiunea organizatã de PJB si Politia de Frontierã în iulie. Încercarea jandarmului de a-si recupera onoarea si masina l-au îmbolnãvit de diabet. Dreptate i-au fãcut judecãtorii bârlãdeni, care au decis ridicarea sechestrului, pentru cã jandarmul bârlãdean nu avea nicio calitate care, legal, ar fi impus emiterea ordonantei de sechestare si indisponibilzare a masinii bietului om. Acum acesta vrea dreptate, pentru cã imaginea sa a avut de suferit, omul ajungând o epavã de supãrare, si a precizat cã va depune plângere penalã împotriva procuroarei Simona Mocanu pentru abuz si îi va cere daune morale si materiale.
Un jandarm din Bârlad, Dumitru Zgîrciog, aduce grave acuzatii procuroarei Simona Mocanu, care pânã pe 30 septembrie a fost procuror în badrul PJB , fiind transferatã la cerere din 15 octombrie la PJ Brasov. Dumitru Zgîrciog acuzã cã din ordinul procuroarei Mocanu, s-a trezit pe 27 iulie la usa casei cu mascatii si politistii de frontierã, care i-au perchezitionat casa. Motivul a fost cã era bãnuit de contrabandã cu tigãri din Republica Moldova, dar într-un final, acasã la bietul om a fost gãsitã o cantitate „uriasã” de … mucuri în scrumirã, mai precis trei bucãti, si acelea de la tigãri românesti si cu timbru! Dupã esecul perchezitiei casei, s-a trecut, din ordinul aceluiasi procuror Simona Mocanu, la perchezitionarea autoturismului personal al jandarmului, dar, ghinionul procuroarei, nici acolo nu s-au gãsit tigãri. Dupã o convorbire telefonicã cu Politia de Frontierã Husi, autoturismul cu tot cu jandarm au fost „invitati” la sediul din Husi al Politiei de Frontierã. Acolo, Dumitru Zgîrciog a primit lovitura: procuroarea Mocanu a decis emiterea unei ordonante de retinere a masinii jandarmului bârlãdean, fãrã ca acesta sã aibã vreo calitate în dosarul instrumentat. „Eu am întrebat ce calitate am în dosar si mi s-a spus cã sunt martor! Si când am întrebat de ce îmi sechestreazã masina, dacã nu sunt nici învinuit si nici suspect, mi s-a spus de cãtre cei de la Politia de Frontierã cã asa a ordonat procuroarea Mocanu! A cãzut cerul pe mine! Stiu si eu legile, cã sunt în sistem. Nu aveam nicio calitate, decât eram martor si mi se sechestra masina ca la un infractor!”, a spus Dumitru Zgîrciog.
Jandarmul s-a îmbolnãvit grav!
Dumitru Zgîrciog s-a îmbolnãvit de supãrare. Iatã povestea care ne-a relatat-o si cum a fost distrus de o procuroare cu ambitii prostesti, care a cãlcat în picioare sãnãtatea lui si onoarea familiei sale. „Eu am avut anul trecut o bonã la copil, sotia fiind în Italia la muncã. Bona mi-a cerut voie de câteva ori sã vorbeascã la telefon cu fiul ei vitreg, pentru cã nu mai avea credit pe telefonul ei si eu am servit-o. Ea îi cerea fiului sã îi aducã tigãri de la piatã, eu nu stiam despre ce vorbeste. Dar când am vãzut cã fiul ei vine cu tigãri, cu cartusul, mi-am dat seama si am fãcut raport la sefii mei. Apoi am trimis-o acasã, cam dupã o lunã, când a venit sotia din Italia. Ei bine, telefonul mi-a fost ascultat si pentru ce-a vorbit ea atunci, bona, eu am ajuns sã mã trezesc pe 27 iulie cu mascatii la usã, pentru perchezitie. Au cãutat de nebuni toatã casa, dar nu au gãsit decât trei mucuri de tigãri în scrumierã. Apoi au cerut sã meargã jos la masinã, si nici acolo n-au gãsit nimic la perchezitie. Mi-au spus sã merg cu ei, cu masina la Husi. Acolo am stat o zi întreagã, nemâncat, numai cu apã si mi-au sechestrat autoturismul! Fãrã sã am nicio calitate în dosar! Eu am întrebat ce calitate am în dosar si mi s-a spus cã martor. Si atunci, am întrebat, cum vã permiteti sã-mi faceti perchezitii si sã-mi sechestrati masina? Cum motivati? Mi-au spus la audieri politistii de frontierã cã asa procedeazã procurorul Mocanu Simona. Cã îmi imoblizeazã masina douã – trei zile pânã la clarificarea situatiei. Si nu mi-a mai dat-o!”, a spus Dumitru Zgîrciog. Ordinul de sechestare a masinii, ridicatã pe 27 iulie, i-a fost înmânat pe 11 septembrie! Jandarmul a fãcut contestatie la sechestare si a cerut ridicarea sechestrului, la Judecãtoria Bârlad. „De supãrare si stres, am fãcut diabet, m-am îmbolnavit grav. Vã dati seama, lumea se uita la mine chiorâs, mã considerau traficant, contrabandist, sefii mei erau la un pas sã mã disponibilizeze”, s-a plâns Dumitru Zgîrciog.
Judecãtorul de drepturi si libertãti a dat dreptate jandarmului!
Evident cã jandarmul s-a adresat instantei bârlãdene, care a analizat cazul si a dispus ridicarea sechestrului aplicat nelegal asupra masinii omului. Legea spune clar cã mãsurile asiguratorii, gen sechestrarea masinii jandarmului bârlãdean, se iau de cãtre procuror sau judecãtor, doar în cazul în care acesta are calitatea de suspect sau inculpat. Ori jandarmul Dumitru Zgîrciog era doar … martor! „Admite contestatia înaintatã de Zgîrciob Dumitru de ridicare a sechestrului asigurator instituit în dosarul de urmãrire penalã … prin ordonanta de aplicare a sechestrului asigurator a procurorului din 31.07.2017, pentru autoturismul VS 05 SGD marca Citroen. Ridicã mãsura sechestrului asigurator luatã prin ordonantã datã de procuror în 31.07.2017, asupra masinii Citroen (…). Definitivã.”, este sentinta datã de judecãtorul de drepturi si libertãti. Clar ca bunã ziua! „Ei bine, am fost la Husi la Politia de Frontierã si nu mi-a dat masina, pe motiv cã cel care trebuie sã mi-o dea este în concediu medical! Atâtea abuzuri mai rar am vãzut: procuroarea Mocanu, politistul de frontierã Cernat, cã asa îl cheamã… Sincer, m-am sãturat si o sã mã îndrept cu plângere penalã împotriva procuroarei Mocanu. O sã cer despãgubiri pentru cã m-am îmbolnãvit de supãrare, fiind nevinovat! Cum poate trãi cineva când distruge o viatã de om, nevinovat? Ce fel de om este acest procuror?”, se întreabã jandarmul Zgîrciog. Chiar asa, si noi ne întrebãm!