spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesoara Oltea Rãscanu-Gramaticu lanseazã, azi, “Unde zboarã condorii” la Vaslui

- Advertisement -

INVITATIE… O nouã lansare de carte la Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtarul”. Este vorba de volumul “Unde zboarã condorii” al profesoarei din Bârlad Oltea Rãscanu-Gramaticu. Conferinta va începe la ora 11:00 si îi va avea, printre invitati, pe profesorii Nicolae Cretu, Cãtãlin Turliuc, Laurentiu Chiriac si Elena Popoiu.

Oltea Rãscanu-Gramaticu este profesor de istorie la Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahutã” din Bârlad si presedinte al Societãtii de Stiinte Istorice, filiala Bârlad. A publicat 15 volume de istorie, memorialisticã si de cãlãtorie, dintre care sapte despre cele mai exotice zone ale planetei. În 2014, a fost distinsã cu premiul „A.D. Xenopol” pentru lucrarea ”Bârladul si gloria militarã”. Aceastã distinctie a fost precedatã de premiul „Nicolae Iorga”, în 2011, pentru lucrarea ”Societatea de Stiinte Istorice între trecut si viitor” si premiul „C.C. Giurescu”, în 2012, pentru ”Personalitãti bârlãdene. Dictionar”. În 2013, la Universitatea „Babes-Bolyai”, a primit o diplomã de excelentã pentru întreaga activitate literar-stiintificã.

Nominalizarea pentru categoria Memorie si istorie a fost fãcutã pentru cea de-a treia editie a trilogiei ”Istoria Bârladului, publicatã în cursul acestui an, lucrare ce însumeazã aproximativ 3 000 de pagini si despre care s-a spus cã reprezintã „cãrãmizi ce contribuie la clãdirea unui edificiu, anume istoriografia nationalã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.