spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

„Octav” va putea fi vizionat la Cinema Cityplex „Victoria” Bârlad (video)

- Advertisement -

PREMIERÃ Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, poate fi vizionat la Cinema Cityplex „Victoria” din Bârlad joi, 12 octombrie, de la orele 20.15. Cel mai asteptat film românesc al anului spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un bãrbat în vârstã, care se reîntoarce la conacul copilãriei sale aflat undeva în zona ruralã a României, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupã o absentã de zeci de ani, o fetitã ce-i pare cunoscutã îl poartã într-o cãlãtorie minunatã în timp, înapoi la anii copilãriei sale, pentru a-l ajuta sã-si redescopere bucuria de a trãi.

Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea si pentru „Cinema Paradiso”, cîstigãtor al Premiul Oscar pentru cel mai bun film strãin. Blasco Giurato are o experientã bogatã cu un portofoliu cinematografic de peste 100 de productii. Coloana sonorã îi apartine renumitului compozitor român Vladimir Cosma care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru productii cinematografice si seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuti compozitori din Franta si este recompensat cu peste 20 de distinctii internationale. Filmul „Octav” a fost selectionat în cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal 2017, la sectiunea „Focus on World Cinema”, un festival de traditie pentru cinematografia mondialã aflat la cea de-a 41 editie.

Lungmetrajul regizat de Serge Ioan Celebidache este o coproductie România – Marea Britanie, realizatã cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producãtor este Adela Vrinceanu Celebidachi. Filmul „Octav”, lansat în cinematografele din tarã începând cu 6 octombrie, este clasificat cu AG (Audientã Generalã).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.