spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

De ziua Holocaustului, întrecere de coroane între PSD si PNL

- Advertisement -

JENANT… Dupã comemorarea în avans a holocaustului de cãtre Asociatia „Constantin Hamangiu” din Bârlad, iatã cã ieri, a venit rândul primarului Dumitru Boros si a consilierilor locali PNL sã marcheze evenimentul. Numai cã, uitând de condescendenta impusã de eveniment, pesedistii si liberalii s-au „alergat” cu coroanele în mâini, doar – doar vor fi primii care vor aduce omagiul cuvenit martirilor evrei. „Întrecerea” a fost câstigatã în cele din urmã de pesedisti, liberalii fiind, ca si în CLM Bârlad, mai molcomi!

Comemorarea Holocaustului în România a fost la Bârlad organizatã în acest an de douã ori: pe 8 octombrie (în avans), de cãtre PSD, prin Asociatia „Constantin Hamangiu”, eveniment care a avut deja loc la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad si pe 9 octombrie de cãtre CLM Bârlad si Academia Bârlãdeanã, care a avut loc la Cimitirul Evreiesc 2, cel de la iesirea din Bârlad, spre Podul Turcului. Numai cã, ce sã vezi, din cauza ploii de pe 8 octombrie, membrii PSD n-au putut sã depunã si coroanele de flori „menite” sã ajungã la monumentul ridicat în memoria evreilor morti în holocaustul din al Doilea Rãzboi Mondial. Asa cã acest eveniment a avut loc ieri, la orele 10.00, fix în acelasi cimitir unde CLM Bârlad si primarul Dumitru Boros urmau sã vinã la orele 12.00, ca sã depunã si ei coroanele de rigoare. Si uite asa, PSD aratã clar cã este total delimitat de conducerea Primãriei Bârlad, desi are viceprimar si zece consilieri locali!

PSD a furat startul

Prima actiune de depunere de coroane a fost a PSD, unde prefectul Eduard-Andrei POPICA si subprefectul Mircea GOLOGAN au depus o coroanã de flori la monumentul închinat victimelor Holocaustului din Cimitirul Evreiesc de la Bârlad. Alãturi de reprezentantii Guvernului s-au aflat deputatul Adrian Solomon, care a avut pe cap chipa specificã evreilor când merg la bisericã, viceprimarul Bârladului, Roxana Miron Feraru, si reprezentanti ai comunitãtii evreiesti. „Istoria trebuie asumatã asa cum a fost, iar evreii din Bârlad sunt parte a sutelor de mii de evrei din România, victime nevinovate ale deportãrilor. Important e sã ne aducem aminte de aceastã perioadã neagrã din trecutul nostru si sã facem tot ce ne stã în putintã pentru a preîntâmpina pe viitor asemenea grozãvii”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

PNL si CLM mai greoi, ultimii!

Actiunea asumatã de CLM Bârlad, aprobatã de toti cei 21 de consilieri locali în frunte cu Roxana Miron Feraru, a avut loc ieri, la orele 12.00, în acelasi loc. Când au ajuns acolo primarul Dumitru Boros si consilierii locali liberali, deja tronau la monument coroanele PSD-istilor. Calmi si fãrã sã le pese cã cei din PSD Bârlad au „furat” startul si nu au participat la actiunea CLM Bârlad, de parcã ei nu ar fi jumãtate din acest for, cei prezenti au depus o coroanã în numele CLM Bârlad, dând deoparte coroanele PSD-ului si au plecat. Credem totusi cã primarul Boros a primit ce-a meritat: pactul cu PSD si Solomon pentru a stabili „linistea” în CLM si binele orasului, este foarte subred. Asa cã PSD, Solomon si sexy Roxana l-au si uitat! Se sterg cu el în locurile cele mai întunecoase!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.