spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Colonelul (r) Gelu Ciot, pensionar de lux de la IPJ

- Advertisement -

BANI…Chiar dacã a stat doar în birou, ca sef la Resurse Umane, colonelul (r) Gelu Ciot a reusit performanta de a se retrage din activitate cu o pensie de invidiat. Gurile rele vorbesc de aproximativ 11.000 de lei lunar dupã ce, profitând de câteva chichite ale legislatiei în vigoare, a reusit sã treacã, în dreptul sãu, sute de ore suplimentare. Surse din Politia vasluianã vorbesc despre faptul cã, dacã ar fi sã te iei dupã aceste ore, colonelul Ciot ar fi trebuit sã stea la muncã 24/24, sâmbetele, duminicile si sãrbãtorile legale. Chiar si asa, pensionarul de lux al IPJ Vaslui este nemultumit de cuantumul pensiei si se judecã acum cu Inspectoratul tocmai pe aceastã spetã. Si nu este singurul exemplu care a stiut sã speculeze legislatia în vigoare. Fostul sef al Serviciului Arme si Munitii, Ioan Gabriel Anton, ar fi iesit la penise cu 6.300 de lei lunar, chiar dacã a fost scos din politie pe usa din dos. În 2012, acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, dupã ce a primit mitã 500 de euro de la bulibasa din Murgeni pentru un permis de vânãtoare.

S-au cernut pensionarii din rândul politistior vasluieni si, printre ei, s-au ales si câtiva ce pot fi considerati pensionari de lux, chiar dacã activitatea lor nu i-a recomandat pentru remuneratii mari sau foarte mari. Un exemplu în acest sens este colonelul în rezervã Gelu Ciot, cel care a ocupat functia de sef de personal si care, dupã cum spun surse din IPJ Vaslui, a trecut în rândul rezervistilor cu aproximativ 11.000 de lei pe lunã. Chiar si asa, Ciot s-a arãtat nemultumit si acum se judecã cu Inspectoratul pentru mai multi bani la pensie. Concret, acesta cere ca, în calculul pensiei sã fie trecutã perioada aleasã de el, adicã iulie – decembrie 2016. Si asta pentru cã, dupã cum povestesc unii dintre politisti, în aceastã perioadã Ciot si-a trecut în acte, ca efectuate, un numãr record de ore suplimentare. „Dacã ar fi sã te iei dupã orele suplimentare trecute de colonelul (r) Ciot în acte, acesta ar fi trebuit sã stea la serviciu aproape 24 de ore, sâmbetele, duminicle si sãrbãtorile legale, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Si-a motivat prezenta, mai ales în ultima perioadã, la muncã, cã ar fi avut de lucru cu noii veniti din sursã externã, dar nici asa nu îsi justificã pensia. Ore suplimentare multe s-ar justifica pentru politistii de la judiciar sau crimã organizatã pentru cã asa este specificul muncii lor. Nu poti sta 8 ore la muncã atunci când ai de solutionat infractiuni grave si foarte grave. Stai sã-ti faci treaba si nu te gândesti la orele suplimentare, ci doar la satisfactia muncii. Cât despre colonelul (r) Ciot, pot sã spun cã are dreptate într-o singurã privintã. Nu i-a fost luatã în calcul luna decembrie pentru calculul pensiei din cauzã cã nu era completã. Lipsea o singurã zi. Cealaltã poveste, a orelor suplimentare, este cunoscutã de tot Inspectoratul de Politie. Nu a fãcut decât sã speculeze chichitele legislative chiar dacã este cam la limita legii, dacã nu chiar ilegal ceea ce s-a întâmplat”, spun surse din IPJ Vaslui. Acest lucru îl va putea decide o eventualã anchetã a procurorilor care sã stabileascã, cu exactitate, dacã Gelu Ciot a prestat cu adevãrat acele ore suplimentare sau nu. De asemenea, aceleasi surse vorbesc despre functiile de specialist pe care Ciot le avea, alãturi de ceilalti ofiteri de la Resurse Umane, mai multe decât ofiterii operativi.

Comisarul Gabriel Anton, un alt pensionar de lux al IPJ Vaslui

Despre fostul sef al Serviciului Arme si Munitii, surse din IPJ Vaslui vorbesc cã acesta a reusit performanta sã se pensioneze cu aproximativ 6.300 de lei lunar în conditiile în care, în 2012, acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mitã. Potrivit rechizitoriul din 30 martie 2011 al DNA-Serviciul Teritorial Iasi, „s-a dispus punerea în miscare a actiunii penale si trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a inculpatului Anton Ioan Gabriel, comisar de politie judiciarã, sef al Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Vaslui, pentru sãvârsirea urmãtoarelor infractiuni: o infractiune de trafic de influentã, prevãzutã de art. 257, alin. 1, Cod penal; o infractiune de detinere fãrã drept de articole pirotehnice, prevãzutã de art. 37, alin. 3, din Legea 126/1995, republicatã”. În ianuarie, ofiteri de la DGA si Directia Nationalã Anticoruptie au intervenit în cazul unui examen pentru obtinerea permiselor de vânãtor, la care participau peste 150 de persoane. Conform unor informatii, neconfirmate ulterior, un numãr de aproximativ 40 de persoane care au participat la examenul de la Vaslui ar fi cotizat la diversi sefi sume cuprinse între 300 si 1.000 de euro, pentru a pune mâna pe un permis de vânãtor. Comisarul Anton se afla în atentia DNA de aproape sase luni de zile, fiind monitorizat pentru posibile fapte de coruptie. Potrivit procurorilor DNA, comisarul Anton a pretins în lunile septembrie-octombrie 2010, de la un om de afaceri din Murgeni, Tasi Stoica, sã identifice persoanele care doreau sã obtinã un permis de vânãtor. A pretins ulterior suma de câte 500 de euro, sub pretextul cã poate interveni pe lângã sefii AJVPS Vaslui si-i poate determina sã faciliteze promovarea examenului, în vederea obtinerii acestui permis. În aceeasi perioadã, Anton a primit suma de 500 de euro de la Sandu Moise Eugen (fiul bulibasei din Murgeni, n.r.), candidat la examenul pentru obtinerea permisului de vânãtor. Intermediar a fost acelasi Tasi Stoica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.