„Mi-a luat zece ani să îmi iasă croissantul aşa cum vreau eu“, îşi începe povestea Valentin Ancuţa, cel care, alături de fratele său, Emil, deţine producătorul de croissante Derpan, cuafaceri de peste opt milioane de euro şi al doilea jucător din piaţă după grecii de la Chipita. În fabrica din comuna Smârdan, la mai puţin de zece minute de oraşul Galaţi, linia de fabricaţie se opreşte doar câteva zile pe an: de Paşte, de Crăciun şi de Revelion. În rest, cei peste 250 de angajaţi lucrează în patru schimburi, iar croissantele ies, la propriu, pe bandă rulantă din fabrică: aproape 4,5 milioane de bucăţi lunar. Cel puţin până acum. Capacitatea fabricii se va dubla însă în curând, cei doi fraţi urmând să pună în funcţiune până la 1 septembrie încă o linie de producţie, pe care au achiziţionat-o cu ceva timp în urmă. Ambiţia lor este mare: vor să ducă vânzările de croissante de anul acesta la zece milioane de euro.