Smecher pe lipsa de reactie a autoritãtilor!
CULMEA COMERTULUI! Produsele expirate nu mai ajungeau la firma de neutralizare. Par a fi cei mai destepti patroni din România, care nu au produse perisabile pentru retur!
INCREDIBIL…Firma „Berlin” din Bârlad poate da lectii tuturor magazinelor alimentare, supermarketurilor si marilor corporatii comerciale! Asa de bun comerciant este patronului firmei, Florin Pricop, dar mai ales sotia sa, Dana Pricop, încât nu au produse expirate la supermarketurile lor! O dovedeste faptul cã, desi are contract cu firma SC Protan SA, care preia alimentele expirate si stricate pentru neutralizare, firma ”Berlin” n-a dat niciun gram de produse expirate anul acesta!! Nimic, zero! Singurele produse care au fost trimise la Protan au fost cele confiscate de inspectorii DSVSA Vaslui când au inspectat Cofetãria „Berlin”, în urma scandalului cu zecile de persoane intoxicate cu Salmonella de la eclerele si prãjiturile consumate la sfârsitul lunii august. Ca un fãcut, conducerea DSVSA Vaslui are si o explicatie: ”cel mai probabil patronul de la Berlin este un foarte bun comerciant si .. aduce marfã fix cât trebuie”, ne-a fost dat sã auzim de la unul dintre directorii DSVSA Vaslui. Pe când oamenii si fostii angajati sustin cu totul altceva: cã produsele expirate ajungeau fie în laboratorul cofetãriei, fie la firma de reambalare a cãrnii si brânzei, pe care o are firma „Berlin”. Florin Pricop sustine cu tãrie cã totul este o minciunã, o „gãselnitã” a concurentei acerbe – marile magazine Lidl si Penny, ba chiar Kauffland-ul, care intentioneazã sã deschidã un supermarket la Bârlad, înscenându-i asemenea incidente si intoxicând presa cu informatii false!
Firmele „Berlin” au patru supermarketuri în Bârlad si câteva magazine de cartier. Fiecare supermarket si mai ales cele mari au un contract cu Protanul, unitate de neutralizare pentru produsele care rãmân nevândute si expirate. Berlin, desi are patru supermarketuri si o unitate de REAMBALARE A CÃRNII, BRÂNZEI nu a livrat niciun kg de alimente expirate la Protan, de la începutul acestui an. Unitãtile de neutralizare preiau expiratele de la supermarketuri, iar de la Berlin anul acesta n-au preluat nimic! Deci, e foarte posibil ca prin unitatea de reambalare, sã se punã date de expirare a produselor când vrea patronul! Asta ar înseamna cã se vând produse expirate, cu acte în regulã. Nu existã niciun certificat eliberat de cãtre DSVSA pentru produse expirate la Berlin!! Mai mult, existã oameni care acuzã angajatii de la Berlin cã ar spãla carnea si salamurile cu detergent si apoi cu otet si sare de lãmâie. Existã clienti care au mers la magazin cu produse stricate si au fost amenintati cu avocati.
DSVSA Vaslui confirmã: „Nu a livrat pânã acum nimic, în acest an, la Protan”
La DSVSA Vaslui am reusit sã gãsim pe medicul veterinar Nelu Munteanu, directorul adjunct al institutiei, care ne-a confirmat cã firma SC Berlin SRL Bârlad are contract cu SC Protan SA încheiat pe 9 iunie 2017, dar, de la începutul anului si pânã la data de 31 august, nu au fost solicitati sã dea niciun aviz sanitar pentru alimente expirate sau alterate care sã fie livrate spre neutralizare! „Agentul economic are obligatia de a notifica DSVSA Vaslui atunci când are produse de neutralizat. Anul acesta nu am primit nicio astfel de notificare. Singura cantitate livratã cãtre Protan a fost cea de produse confiscate de inspectorii nostri de la patiseria – cofetãria Berlin, 80,012 kg de dulciuri, în urma controlului fãcut dupã ce s-au semnalat cazurile de toxiinfectie alimentarã”, a precizat directorul adjunct Nelu Munteanu. Mai mult, întrebat cum de reuseste patronul de la ”Berlin” sã nu aibã în magazin produse expirate, când toate magazinele, în special cele mici, care se plâng cã Lidl si Penny le-au luat clientii, dau zeci si sute de kg de marfã expiratã, directorul Nelu Munteanu a avansat o teorie chiar simpaticã: „Poate cã administratorul este un comerciant foarte bun si îsi calculeazã exact câtã marfã sã aducã astfel încât sã nu expire, cine stie?”, a spus Nelu Munteanu. Referitor la firma de reambalare a cãrnii de pui si brânzã, acelasi medic veterinar, director adjunct al DSVSA Vaslui, ne-a precizat cã firma existã, este legalã si functioneazã conform standardelor sanitar-veterinare. „Se ambaleazã carne de pui sositã vrac, congelatã, în pungi, iar termenul de valabilitate la reambalare este pus de firma respectivã, care trebuie sã tinã cont obligatoriu de termenul de valabilitate intial, dat de producãtor. Reambalarea se face numai cu produse congelate, fãrã decongelare prealabilã”, a spus Nelu Munteanu. Noi credem cã ar trebui fãcut un control mult mai sever, pentru a nu ne trezi cu carne veche de ani de zile, ca cea din Constanta, unde s-a gãsit carne de pui veche de 40 de ani si care a fost decongelatã, recongelatã si pusã în vânzare de doi patroni foarte cinstiti care ,culmea, au fost si arestati!
Florin Pricop dã vina pe „mânãriile” concurentei!
Am contactat telefonic pe Florin Pricop, patronul de la SC Berlin SRL Bârlad, care detine aceastã firmã împreunã cu sotia sa, Dana Pricop, de peste 20 de ani. „Am plecat de la un chiosc, cu bani împrumutati, si am creat acest lant de magazine în Bârlad, pentru care am muncit zi si noapte. Afacerile mele sunt acum la nivel mare si concurenta de cele mai multe ori nu este loialã, ci perfidã. Se fac multe mârsãvii. Dumneavoastrã stiti cã la cofetãria mea toate s-au petrecut fix în ultimele zile de bâlci. Veneau oameni multi cu copii, pentru a servi prãjituri, direct din bâlci, iar acolo numai mediu septic nu este! Angajatele nu mai fãceau fatã la câtã aglomeratie era… dar sã zicem cã a fost vina lor, nu s-au spãlat pe mâini, desi au instructiuni deasupra chiuvetei si sunt instruite mereu. Dar eu am informatii cã atacul asupra firmei mele este orchestrat de concurentã, care vrea sã mã elimine de pe piatã. Concurentã gen Penny, Lidl, ba chiar am auzit cã ar fi Kauffland, care vrea sã vinã la Bârlad, si astfel eliminã magazinele concurente. Fostii salariati care spun cã se spalã salamurile sau cã avem produse expirate pe care le folosim la cofetãrie, spun asta din urã, sã se rãzbune cã i-am dat afarã pentru cã i-am prins furând! Cum sã fac asa ceva? Doar produse de cofetãrie si patiserie mâncãm si noi în fiecare zi! Si nu ne-am îmbolnãvit. Dar asa ceva ca acum, atacuri atât de mârsave asupra mea, nu am mai întâlnit. Sunt un comerciant care si-a vãzut de treabã, însã acum se vede cu ochiul liber cã se urmãreste sã fiu eliminat de pe piatã”, a spus Florin Pricop, care ne-a anuntat si cã nu va mai deschide cofetãria dupã scandalul cu eclerele infestate cu Salmonella.