spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ULTIMA ORA: Mai multe persoane, adulți și copii, internați de urgență după ce au consumat eclere de la o cofetărie din Bârlad!

- Advertisement -

GHINION…  Opt persoane (patru adulți și patru copii), sunt internate la Secția de Boli Infecțioase din cadrul spitalului bârlădean, după ce în weekend ar fi consumat niște banale eclere de la o cofetărie din Bârlad. DSP Bârlad ne-a confirmat informația primită de la mai mulți bârlădeni, revoltați că le-au ajuns copiii la spital în urma faptului că sâmbătă 26 august și duminică 27 august, au consumat eclere de la cofetăria în cauză. „Inspectorii DSP efectuează în aceste momente ancheta epidemiologică referitor la cazurile suspecte de toxiinfecție alimentară – ptru adulți și doi copii, în urma consumului de eclere de la o cofetărie din Bârlad. Până la finalizarea anchetei epidemiologice nu putem să ne pronunță referitor la ce a declanșat această boală. Se vor face examene minuțioase de laborator iar rezultatul și măsurile ce se impun vă vor fi comunicate. Sesizarea a fost trimisă către noi de către Spitalul de Urgență Bârlad, Secția Boli Infecțioase”, ne-a precizat de dimineață Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

De la spitalul bârlădean ni s-a confirmat că după informarea trimisă la DSP Vaslui, au mai fost internați încă doi copii. „Sunt opt persoane, patru adulți și patru copii, internați cu gastroenterocolită formă medie și ușoară, în urma consumului, din două surse – de dulciuri. Este vorba despre două famili – una formată din tata, mama și copilul, iar a doua din mama și cu un copil, restul fiind persoane individuale. Se pare că inspectorii DSP au aflat că cei opt au consumat dulciuri din două surse, la sfârșitul săptămânii. Ancheta DSP Vaslui este în desfășurare”, ne-a precizat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Părinții și bunicii copiilor îmbolnăviți indică ca sursa îmbolnăvirii Cofetăria „Berlin”

Iată una din informațile primite de noi, prin care ni se relatează că: „La Spitalul de Copii din Bârlad sunt trei copii cu enterocolită (frisoane, vărsături, diaree, deshidratare), toate cauzate de un banal ecler de la cofetăria Berlin, de la Grădină. Sâmbătă și duminica… Doctorița Chetroieș poate spune, dacă vrea, mai multe. Sunt un bunic necăjit de situație, cu probleme de sănătate, dar poate că Vremea Nouă face ceva să nu se mai întâmple asta și altor copii. Multumesc!”, ne-a transmis unul dintre cei afectați de cele întâmplate.

Am contactat telefonic pe Florin Pricop, administratorul firmei „Berlin” din Bârlad, care ne-a precizat că nu are cunoștință de ce s-a întâmplat, el fiind plecat din oraș momentan. „Mergeți la sediul firmei să vedeți ce s-a întâmplat”, ne-a spus Forin Pricop, vizibil iritat de faptul că presa locală a aflat cele întâmplate. Deocamdată nu se știe nimic despre cea de a doua sursă de infecție. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vom primi informații oficiale de la spital și DSP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.