spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Scandal uriaș! Macron, făcut praf în Franța după vizita în România. Se anunță proteste masive

- Advertisement -

Scandal uriaș în Franța. Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă, a cerut organizarea unor proteste masive în septembrie, faţă de așa numita „lovitura de stat socială” dată de preşedintele Emmanuel Macron, declarându-se „şocat” că acesta a mers în România pentru a „da lecţii poporului francez”, a notat mediafax.ro.

Jean-Luc Mélenchon, clasat pe locul al patrulea, cu 19,58% din voturi, în scrutinul prezidenţial din Franţa, a rostit astăzi un discurs în faţa simpatizanţilor, în oraşul Marsilia, prezentându-se drept „principalul adversar politic” al preşedintelui Emmanuel Macron.

„Invit poporul să iasă pe străzi la Paris, pe 23 septembrie, pentru a protesta faţă de lovitura de stat socială şi antidemocratică organizată de preşedintele Emmanuel Macron”, a afirmat Jean-Luc Mélenchon, referindu-se la ordonanţe privind reforme pe piaţa muncii care ar urma să fie adoptate de Administraţia de la Paris săptămâna viitoare, potrivit site-ului Le Figaro.

„Valul de proteste trebuie reluat şi trebuie să se amplifice. A venit momentul să ne revoltăm”, a adăugat deputatul Jean-Luc Mélenchon, citat de ziarul Le Monde.

Jean-Luc Mélenchon s-a declarat „şocat” că Emmanuel Macron a afirmat în România că francezii „detestă reformele”.

„Cum să mergi în România pentru a da lecţii poporului francez?! Noi îi iubim pe români, dar de ce să meargă acolo?! Cred că răspunsul este că, dacă afirma aşa ceva aici, l-ar fi atacat cu pietre”, a afirmat Mélenchon la postul Europe 1, conform mediafax.ro.

„Sunt şocat. Este incredibil. Nu, un preşedinte al Republicii nu mustră poporul francez, care este şeful lui, în niciun fel, acuzându-l că nu vrea reforme. Nu este problema că francezii nu vor reforme, nu le vor pe ale acestui preşedinte! Nu vă acordăm dreptul de a ne vorbi pe acest ton. Condamnăm faptul că a încălcat o regulă care spune că francezii nu merg într-o altă capitală pentru a afirma lucruri rele din altă ţară”, a acuzat Jean-Luc Mélenchon.

sursa: https://www.realitatea.net/scandal-uria-macron-facut-praf-in-fran-a-dupa-vizita-in-romania-se-anun-a-proteste-masive_2097285.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.