spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

“Schimbarea la fatã” a preotului Timotei!

- Advertisement -

Osanale pentru Onilã!

FARISEU…. Preotul Timotei de la Husi, cel care a fost fugãrit, în 2013, de Episcopul Corneliu, de la Mãnãstirea “Schimbarea la Fatã” din dealul Dobrinei, a revenit, brusc, în peisaj! În aceste zile tine slujbe ample la Catedralã si, în loc de predicile cu mesaj biblic, acesta tine cuvântãri în care, în mod ipocrit, cere oamenilor sã fie iertãtori cu PS Corneliu. Mai mult decât atât, din usa Altarului, preotul Timotei afuriseste presa, spunând cã numai ziaristii sunt vinovati de faptul cã Episcopul fãcea sex cu seminaristii si era putin…homosexual. Uitã însã, preotul Timotei, cât de grabnic a fugit sã cearã ajutorul presei când i-a fost greu, iar familia Vânãtoru – mostenitoare a averii lui Mihai Ralea, a venit cu executorul sã îI scoatã din Mãnãstirea “Schimbarea la Fatã”. Nu a fost evacuat atunci, dar, peste putin timp, l-a “citit” chiar Episcopul Corneliu, care, ce-i drept, prost nu era. A pus ochii pe Timotei si i-a cerut sã îsi ia bocceluta si sã plece din Mãnãstire, acuzându-l cã este betiv si curvar. Revenit acum în glorie înapoi la Husi, preotul Timotei o face pe-a fariseul si pe-a milostivul, pledând pentru Episcop si afurisind jurnalistii.

Vraistea care domneste în prezent în Episcopia Husilor a devenit punct de mare atractie îndeosebi pentru preotii fugãriti de PS Corneliu, din motive reale sau simple capricii. Preotul Timotei Condurache, cel care a pãstorit, ani la rând, Mãnãstirea “Schimbarea la fatã” a apãrut si el de nicãieri. Acum tine slujbele în Catedrala Episcopiei, iar unii fac glume si spun cã, la cât de fericit este în sinea lui, pentru pacostea care l-a lovit pe Preasfintitul Onilã, nu ar fi exclus sã viseze a fi pus Episcop al locului. Pânã atunci, face slujbe cu râvnã. La predici însã, uitã de sufletele si necazurile celor prezenti si se apucã sã facã pledoarii bizare în apãrarea Episcopului, filmat în plin sex oral cu un elev seminarist. Le cere oamenilor sã nu cumva sã critice, ci sã fie iertãtori cu astfel de fapte, ignorând în mod voit parcã, faptul cã PS Corneliu sustine cã este nevinovat. “Ca sã ierti un om, trebuie ca el sã îti cearã iertarea. Dar dacã Episcopul spune cã e nevinovat, pe cine sã iertãm si de ce”, murmurã oamenii.

“Presa este de vinã cã Episcopul Husilor era gay; presa e de vinã cã elevii filmau partidele de sex ale Preasfintitului”

Preotul Timotei stie pe cine trebuie lumea sã judece cel mai aspru: jurnalistii! Presa e de vinã, strigã acesta din usa Altarului, instigând, practic, în mod deschis, la ura publicã fatã de gazetari. “Când o sã vinã alt Episcop, sã vedeti cã vor face la fel”, le-a spus acesta, persuasiv, credinciosilor prezenti la slujbã. În opinia lui, presa este de vinã cã Episcopul Husilor era gay; presa e de vinã cã elevii filmau partidele de sex ale Preasfintitului; tot presa este cea care i-a pus pe preotii Jitaru, Bumbu si Damian sã îl stoarcã de bani si sã îl santajeze pe ierarh; de asemenea, jurnalistii sunt, probabil, cei care l-au luat de mânã pe Episcopul Corneliu si l-au dus la DNA, ca sã facã plângere. “Preotul Timotei e cel mai fericit, dar nu poate sã spunã cu voce tare. L-a pus la candelã pe Preasfintitul, când l-a dat afarã din Mãnãstire. L-a dat întâi la o altã mãnãstire din Vaslui, sã fie slugã, dar Timotei a cerut sã fie transferat la o mãnãstire de la Bacãu. Îl durea inima cã muncise mult la Dobrina, dar nu se alesese cu nimic din cauza rãzbunãrii lui Onilã. Fusese dat afarã ca o mãsea stricatã. Episcopul îl fãcea peste tot betiv si curvar. Noi stiam cã Timotei era bolnav de diabet si nu avea voie de bãuturã, dar Episcopul asa zicea. Sã plece, cã e betiv”, povestesc husenii, care stiu bine povestea din 2013. Altminteri, nu trebuie omis faptul cã atât cât a fost la Mãnãstirea din Dobrina, s-a dovedit vrednic. A înfrumusetat locul si a transformat totul într-un punct de atractie turisticã a zonei. În 2007, principesa Margareta si Principele Radu au fost în vizitã, rãmânând plãcut surprinsi de tot ceea ce au vãzut. Poate de aceea, suferinta sa a fost cu atât mai mare, cu cât Episcopul i-a ignorat toate aceste merite si l-a gonit, mai rãu ca pe un argat fãrã trebuintã. Acum, fericit cã asupritorul sãu a ajuns în dizgratia întregii Bisericii, joacã rolul fariseului, care, ce-i drept, îi vine neasteptat de bine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.