spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Vreme capricioasã la Vaslui!

- Advertisement -

FRIG…Toamna se apropie cu pasi repezi si cu temperaturi scãzute. Dimineatã, soferii care sã grãbeau spre muncã au observat cã termometrele autoturismelor indicau temperaturi sub 10 grade Celsius. Acest lucru i-a fortat pe multi vasluieni sã îsi ia gecile de toamnã cu ei, cu toate cã temperaturile în timpul zilei au atins pragul de 30 de grade Celsius. Medicii atrag atentia vasluienilor sã nu subestimeze temperaturile fluctuante din aceastã perioadã si îi sfãtuiesc sã nu se expunã foarte mult temperaturilor scãzute.

Vremea a pregãtit câteva surprize mari pentru vasluienii care se grãbeau ieri dimineatã la muncã. Termometrele din autoturisme arãtau temperaturi de 8 grade Celsius, cu toate cã în timpul zilei temperaturile au atins pragul de 30 de grade Celsius. Astfel, meteorologii atentioneazã vasluienii sã se pregãteascã pentru o scãdere de temperaturã accentuatã începând cu luna septembrie. Medicii sfãtuiesc si ei populatia judetului sã nu îsi expunã corpul prea mult la temperaturi scãzute, pentru a evita îmbolnãvirile si sã se prezinte la medicii de familie la primele aparitii ale virozelor. Cele mai mici temperaturi din judetul Vaslui înregistrate au fost între 3 si 5 grade Celsius, în zona dintre comuna Stefan cel Mare si orasul Negresti. O zonã cu un istoric îndelungat cu cele mai joase temperaturi din judetul nostru. De altfel, acest fenomen este prezent în toatã zona nordicã a tãrii, la Miercurea Ciuc înregistrându-se 0 grade Celsius.

La ce temperaturi sã ne asteptãm în umãtoarea perioadã

Conform specialistilor, în urmãtoarele sãptãmâni vom asista la o scãdere gradualã a temperaturilor împreunã cu precipitatii sporadice. Astfel, în urmãtoarea perioadã tempraturile minime se vor situa între 11 si 16 grade Celsius, pe timpul noptii, si maxime între 24 si 33 de grade Celsius, pe timp de zi. Alãturi de temperaturi scãzute vasluienii vor trebui sã se pregãteascã si pentru averse sporadice, ce vor apãrea de la începutul sãptãmânii viitoare, au precizat meteorologii.

Andrei Manolachi

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.