spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Grindeanu, ambasador la Chisinãu, cu ajutorul lui Dumitru Buzatu?

- Advertisement -

DISCUTII… Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, ar putea avea o functie diplomaticã în R. Moldova, sustin agentiile de presã, o zonã foarte familiarã conducerii PSD de la Vaslui, respectiv liderul judetean Dumitru Buzatu si deputatului Adrian Solomon. Liviu Dragnea a recunoscut cã a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu în perspectiva reprimirii acestuia în partid. Astãzi, la Comitetul Executiv National, la care participã si presedintele PSD de la Vaslui, se va discuta despre soarta lui Grindeanu. Nu va fi simplu, sustine seful PSD, cãci „fostul premier a fãcut o mare boacãnã si are nevoie de o perioadã de liniste, în care sã poatã reflecta asupra a ceea ce a fãcut”. Totodatã, Dragnea a recunoscut si cã i-a vorbit pãrinteste lui Grindeanu, dupã cum chiar acesta a afirmat. La rândul sãu, fostul premier Sorin Grindeanu a confirmat cã s-a întâlnit cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, în urmã cu câteva zile, dar a infirmat zvonurile potrivit cãrora i s-ar fi propus functia de consul sau ambasador la Chisinãu.

Dumitru Buzatu, presedintele PSD de la Vaslui, participã la sedinta Comitetului Executiv National, care se desfãsoarã pe Litoral, în aceste zile. Înaintea sedintei, însã, au apãrut unele zvonuri legate de soarta pe care o va avea fostul premier Sorin Grindeanu, aruncându-se pe piatã informatia conform cãreia i s-a pregãtit un post de consul sau ambasador la Chisinãu, în R. Moldova. Sã fi primit Dumitru Buzatu, presedintele de la Vaslui, un fel de mandat special din partea conducerii partidului, pentru a-l reabilita pe Grindeanu, introducându-l în lumea politicã din tara vecinã? Sunt de notorietate relatiile pe care Buzatu le are în plan politic si administrativ în tara vecinã, acolo unde a dezvoltat relatii speciale cu multi politicieni. Iatã ce spune Dragnea despre întâlnirea cu Grindeanu: „M-a sunat, am acceptat sã ne vedem, ne-am vãzut si am avut o discutie bunã, destul de lãmuritoare, dar nu total lãmuritoare. O sã discutãm în CEx, dar nu azi (e vorba de ziua de vineri, 24 august, n.r.). Sorin a fãcut o boacãnã mare, care ne putea costa politic foarte mult. O sã discutãm sãptãmâna viitoare”, a declarat Dragnea. Întrebat dacã i-a vorbit pãrinteste lui Grindeanu, el a rãspuns: „ca-ntotdeauna”. „Sorin are nevoie de o perioadã pentru a metaboliza si pentru a întelege unde a gresit. Altfel nu va întelege nimic. E un tânãr ca multi altii în care PSD a investit si cred cã e recuperabil”, a mai spus liderul social-democratilor.

Varianta lui Grindeanu: „nu plec la Chisinãu, merg în Turcia, cu familia”

„Am avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în urmã cu câteva zile. A fost o chestiune legatã de ce s-a întâmplat în urmã cu câteva luni, e o treabã absolut normalã. A fost o discutie între doi oameni, în niciun caz tensionatã, care doresc câteva lucruri si anume ca PSD sã facã o guvernare foarte bunã, sã-si ducã la capãt mandatul primit de la cetãteni si totodatã, dacã e sã enumãr douã dintre teme – asta ar fi prima si cea de-a doua e legatã de PSD si de întãrirea PSD si în nicun caz slãbirea lui”, a precizat Sorin Grindeanu. Totodatã, el a infirmat cã i s-ar fi propus o functie de consul sau ambasador la Chisinãu, informatii vehiculate în presã. „Am vãzut la stiri cã eram ba ambasador, ba consul. Nu am discutat nicio secundã aceste lucruri, mâine (vineri, 25 august, n.r.) plec din tarã, dar plec în Turcia cu familia”, a spus Grindeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.