spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

- Advertisement -

BACALAUREAT SESIUNEA TOAMNĂ Luni, 21 august, începe Bacalaureatul de toamnă, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. La nivel național, aproape 40 de MII de elevi de clasa a XII-a s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de maturitate. Examenul vine şi cu schimbări!

BACALAUREAT SESIUNEA TOAMNĂ Sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2017 începe luni, 21 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 22 august, va avea loc proba E)b) – Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

BACALAUREAT SESIUNEA TOAMNĂ Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare.

În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi (din toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 37.138 – zi, 1.036 – seral şi 1.261 – frecvenţă redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi (din toate promoţiile).

BACALAUREAT SESIUNEA TOAMNĂ Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, și continuă luni, 28 august, când este programată și proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 și 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) să se desfășoare în zilele de 30 și 31 august.

sursa: https://www.realitatea.net/bacalaureat-sesiunea-toamna_2095139.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.