spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Un oraş numit Suceava nu a găsit bani pentru ca echipa de rugby să joace în Super Liga Naţională

- Advertisement -

Suceava a ajuns să se facă de râs din nou la nivel naţional. Dacă echipa de fotbal Foresta se zbate într-o mocirlă greu de imaginat, iar copiii trimişi în teren sunt învinşi la scoruri astronomice, acum a venit rândul echipei de rugby CSM Bucovina să intre într-o adevărată gaură neagră.

Promovată în Super Liga Naţională de rugby în urma unui meci de infarct derulat pe 3 iunie la Bucureşti împotriva celor de la CS Năvodari, formaţia suceveană dădea peste cap toate calculele hârtiei.

Euforia promovării nu a durat foarte mult şi asta pentru că toată lumea era conştientă că bugetul de la acea oră era total insuficient şi pentru Divizia Naţională de Seniori, darămite pentru Super Ligă.

Totuşi, speranţele au început să licărească din nou după ce Primăria Suceava a anunţat că a crescut bugetul, practic l-a triplat, până la suma de 500.000 de lei. Mai mult, Ministerul Tineretului şi Sportului urma să asigure 300.000 de lei, iar cu aceste sume existau premise ca CSM Bucovina Suceava să poată evolua în Super Liga Naţională de Rugby.

Numai că totul s-a năruit ca un castel de nisip, iar Federaţia Română de Rugby a postat un anunț pe site prin care anunţă sec următorul lucru: „Membrii Biroului Federal au aprobat înscrierea CSM Suceava în Divizia Naţională de Seniori, ediţia 2017/2018”.

Prin acest anunţ, visul de a evolua în primul eşalon valoric al rugbiului din România s-a năruit. S-a dovedit încă o dată că în Suceava sunt oameni care doar vorbesc de susţinerea sportului de performanţă, iar realitatea este cu totul alta.

În afara unei scurte perioade în care echipa de handbal a avut performanţe, de ani buni nimic nu funcţionează în domeniul sportului sucevean. Oraşul pare unul blestemat, asta în ciuda faptului că există un nucleu important de iubitori ai sportului, microbişti care ar umple orice tribune în condiţii de performanţă.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Sport-local/2017-08-19/Un-oras-numit-Suceava-nu-a-gasit-bani-pentru-ca-echipa-de-rugby-sa-joace-in-Super-Liga-Nationala#ixzz4qCfMPzuV
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.