spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Platforma DA: „Guvernarea continuă politica sa impertinentă de împovărare a antreprenorilor şi promovează cu insistenţă introducerea unei taxe pentru prestarea serviciilor de comunicaţii electronice”

- Advertisement -

Autorităţile promovează cu insistenţă o idee absolut năstruşnică privind introducerea unei taxe pentru prestarea serviciilor de comunicaţii electronice în mărime de 1,5% din veniturile lunare de vânzări pentru toţi furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice. Prin introducerea unui nou impozit absolut nejustificat pentru prestatorii de servicii de comunicaţii electronice, guvernarea continuă politica sa cinică şi impertinentă de împovărare a antreprenorilor şi cetăţenilor, care urmează să întoarcă miliardele în locul hoţilor adevăraţi, spun membrii Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Ceea ce se propune în proiectul de lege privind modificarea politicii fiscale este o mare absurditate. Taxa pentru prestatorii serviciilor de comunicaţii electronice trebuia de mult timp anulată, dar logica unui stat capturat este alta. În loc să facă această despovărare fiscală, statul vine cu ideea de a împovăra toţi operatorii. Noi vedem că guvernarea loveşte din nou în ceea ce se mişcă în Republica Moldova”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În context, secretarul Platformei DA, Chiril Moţpan, a declarat că „guvernanţii sunt gata să stoarcă bani şi din pruna uscată doar pentru a se menţine la putere, dar şi pentru a-şi păstra confortul”.

„Această situaţie este dovada faptului că guvernarea nu înţelege cum trebuie să activeze un stat modern, care este menirea lui. Ei percep doar modalitatea de a estorca bani din popor, ei interpretează poporul RM ca o vacă de muls”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi.

Astfel, Platforma DA cere retragerea necondiţionată a proiectului de lege privind introducerea taxei absurde pentru prestarea serviciilor de comunicaţii electronice şi anularea aşa-zisei taxe de lux pentru serviciile de telefonie mobilă. „Considerăm că există multiple metode de recuperare a veniturilor în sumă de circa 100 milioane de lei, care în prezent sunt încasate în urma achitării acestui impozit neoficial”.

Totodată, reprezentanţii Platformei DA fac apel către societatea civilă, partenerii de dezvoltare să se implice cu expertiza impactului acestei taxe aberante asupra businessului şi consumatorilor.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2017/8/17/platforma-da-guvernarea-continua-politica-sa-impertinenta-de-impovarare-a-antreprenorilor-si-promoveaza-cu-insistenta-introducerea-unei-taxe-pentru-prestarea-serviciilor-de-comunicatii-electronice/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.