spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

De ce nu trebuie astãzi sã sãrbãtorim. Învãtãturile preotul Constantin Necula!

- Advertisement -

NU SÃRBÃTORIM, COMEMORÃM!…Astãzi este zi neagrã pentru credinciosii ortodocsi. Comemorãm „Adormirea Maicii Domnului”, care este zi de pomenit mortii nu de sãrbãtorit Mariile, Marinii si Marianii sau Marianele. Ne spune pãrintele Constantin Necula de ce nu trebuie sã sãrbãtorim. Cine este acest preot care dã aceste sfaturi?

Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Saguna” din Sibiu si este doctor în teologie, specializarea cateheticã-omileticã si pedagogie crestinã. Este autor de volume de predici, de studii si articole de omileticã si cateheticã, dar si de cãrti pentru copii si tineret. A tradus mai multe cãrti si a scris articole în publicatii din tarã si strãinãtate. A semnat zeci de studii în limba românã si în limbi strãine – francezã, italianã, germanã – si numeroase recenzii. A sustinut 150 conferinte în tarã si în strãinãtate si a participat la o serie de emisiuni de radio si de televiziune atât la posturi nationale, cât si internationale.
Dintre lucrãri retinem volumele de predici: ”Iatã, Mirele vine” (2000); ”Iubi-Te-voi Doamne” (2001); ”De ce esti trist, popor al Învierii?” (2002); ”Praznicar” (2004); ”Privegheri” (2003); ”Iubesc Doamne, ajutã neiubirii mele!” (2005); volumele cu studii si articole de omileticã si cateheticã : ”Contributia scolii Teologice Ortodoxe de la Sibiu la dezvoltarea pedagogiei moderne: Întemeietorii”; ”Mitropolitul Andrei Saguna” (2006); ”Sarea Pãmântului, I,” (2002);…

Iatã ce ne învatã preotul Necula în legãturã cu ziua de astãzi

„Adormirea Maicii Domnului este o sãrbãtoare despre respectul lui Iisus Hristos pentru fecioria si curãtia Maicii Sale. Da, da. Exact antidotul la descotorosirea de inocentã la care asistãm de oarecare timp. Nu doar în cultura cotidianã a României, dar pe mine, ca român, mai ales hula împotriva fecioriei din tara mea mã arde la suflet. Mesajul împotriva familiei, cu orice pret, inclusiv al penibilului logic, face parte din colajul de manipulare prin care familia trebuie înjositã, umilitã, aruncatã la cosul istoriei. Din dragul utopiilor morale lipsite de moralã, constructii ambigue ale unor frustrãri nedemne si alimentate de un marketing agresiv, de piatã efectivã. Abuz de manipulare. Dinaintea psihozelor gãlãgioase se înaltã suavitatea plinã de transparentã a firescului Adormirii Maicii Domnului. Logica luminoasã a iubirii Fiului pentru Mama sa, termeni care, nu-i asa, ne spun expertii în nimicuri, nici mãcar nu mai existã.

Adormirea Maicii Domnului. Desigur cã avem o sãrbãtoare întunecatã de nerusinarea care rusineazã clerul, fãrã îndoialã cã Ortodoxia româneascã are nevoie de un plus de Rusalii, pentru a scoate din marasm constiintele lucrãtorilor Viei lui Dumnezeu, pentru a restaura nãdejdea cã întunericul nu poate învinge Lumina. Asta nu schimbã cu nimic însã continutul de Har al Praznicului. În ciuda aparentei crize din Bisericã, ea continuã sã existe, sã asume, sã converteascã si sã adune sufletele în jurul Crucii si Învierii. Sã spunã adevãrul despre nevoia de mamã în viata copilului, fie El si Hristos, despre cordialitatea mamei pentru fiul ei, fie El si unic si ceresc. În fond Dumnezeu Însusi pentru a intra în lumea pe care continuãm sã o strangulãm cu pãcatele noastre, tine în carnea Sa hematiile Fecioarei Maria”, a scris pãrintele pe site-ul  tribuna.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.