spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Instructorii auto independenti ar putea sã-si piardã dreptul de a profesa!

- Advertisement -

DISCRIMINARE…O loviturã foarte grea a fost datã tuturor persoanelor fizice autorizate care scolarizeazã viitorii soferi. Mai exact, de la 1 septembrie 2017, toti instructorii auto independenti îsi vor pierde dreptul de a mai preda ore de condus. Singura solutie este sã se afilieze unei scoli de soferi si sã devinã simpli angajati. Acest lucru reiese din legea 733/2013. Se prezintã clar faptul cã toti cei care vor sã fie soferi trebuiesc sã fie pregãtiti în scoli profesionale de soferi, instructorii auto independenti nefiind mentionati. Acest lucru nu a fost ignorat de instructorii vasluieni, câtiva dintre ei fiind foarte indignati de aceste decizii. Instructorii spun cã au devenit independenti pentru a scãpa de salariile mizere de la patroni si nu doresc sã ajungã înapoi. Pe cealaltã parte, în presa nationalã se vehiculeazã faptul cã acestia ar fi în ilegalitate încã din anul 2006, nefiind prezenti în legea ce prevede normele de functionare a activitãtilor efectuate de ei.

Instructorii auto independenti din Vaslui riscã sã rãmânã fãrã afaceri dacã de la 1 septembrie intrã în vigoare, fãrã schimbãri, legea 733/2013. Pe scurt, în acea lege se prezintã faptul cã cei care vor sã facã ore de condus sunt obligati sã le facã în scoli de soferi autorizate de ARR. Bineînteles cã acest lucru nu a cãzut bine instructorilor independenti. “Ne-au terminat! În fiecare zi vãd tot mai confuz si mai neclar viitorul meu ca si instructor auto independent ! Suntem discriminati! Fortati sã ne facem scoalã de soferi prin ordin de ministru 733/2013, care prevede, începând de la 1 septembrie 2017, cã instructorii auto autorizati nu mai au voie sã scolarizeze elevi ca persoane fizice autorizate (PFA). Dupã 22 de ani de activitate mi se pare o mãsurã ilegalã si discriminatorie! Ceea ce se întâmplã acum este întru totul asemãnãtor cu ceea ce se întâmpla în anii 1995, când toti eram obligati sã prestãm pentru scoli (granzi)… Rusine ! Ãsta-i hal de lege? Bãi, ordinarilor, nu vã e rusine? Numai haos cu legile voastre de rahat! Sper din tot sufletul sã aveti soarta tãrãnistilor si sã se aleagã praful de voi”, acesta este mesajul postat de un instructor auto independent, pe pagina sa de facebook.

La mila patronilor!

Tot acesta mai spune cã prezenta lege va fi sfârsitul pentru multi dintre cei mici de pe piata cursurilor auto. Mai mult, bãrbatul explicã cã, desi erau vãzuti ca niste paria, acum vor fi fortati sã fie sclavi la patronii de scoli. “Noi, instructorii auto autorizati, am devenit un soi de paria pe piata muncii, obiectul dispretului “patronilor”! Poate ne trezim si noi, si luãm atitudine! Legea asta,733/2013, care împarte (învrãjbeste!) lumea în “elite” si “pãlmasi”, este anapoda si profund viciatã. Noi, ca si instructori independenti, facem aceeasi activitate ca si colegii nostri din cadrul scolilor, doar cã parte din ei au si activitãti adiacente (angajati la stat) si presteazã ca si instructori în timpul lor liber, pe când pentru noi, independentii, este singura activitate pe care o desfãsuram. Atâta timp cât ne plãtim daravelele aferente si suntem singurii nostri sefi si executanti, de ce sã ni se ia acest drept, de ce suntem deposedati de munca noastrã? Avem autorizatii ARR valabile…sau obligati sã ne angajam la scoli (pe bani mai putini) sau sã ne facem scoli care necesitã investitii, spatiu, dotãri, medic, profesor, secretarã etc. Mai gândim si noi, nu doar “Patronii” ãstia, cãrora le este silã de toti cei care nu sunt ca ei! Tot scandalul ãsta (mediatizat la modul isteric) se întâmplã când niste bãieti destepti trebuiau sã ia locul altor bãieti destepti ! Ãstia de la Guvernare se dau de ceasul mortii sã aducã bani la Buget si ne-au gãsit pe noi, marii evazionisti! Cum sã-i hãituiascã pe bietii capitalisti? Sã plãteascã prostii! Cum? Cu nelinistea, stresul, sãnãtatea! Speram cã la vârsta mea sã nu mai am parte de astfel de surprize, am mai mâncat în viata asta pâinea neagrã a angajatului la scoala de soferi!” a explicat acesta pe facebook. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.