spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Schimbări pe bandă rulantă în politica fiscală. Acciza este doar una dintre BOMBE

- Advertisement -

Val de schimbări în politica fiscală, plănuite de Ministerul Finanţelor pentru perioada imediat următoare, dar şi de la anul. Guvernul pregăteşte mărirea accizelor la carburanţi, eliminarea și reducerea unor impozite. Măsurile apar într-un proiect de ordonanţă al ministerului, aflat în dezbatere publică.

Benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu aproape 50 de bani pe litru, dacă proiectul analizat acum la Ministerul de Finanţe ar ajunge să fie aprobat. Și nu este singura veste proastă pentru contribuabili.

Schimbări vor fi şi pentru bănci. Finanțele vor ca băncile să îşi poată deduce doar 30% din creanțele înstrăinate, la care se adaugă valoarea venitului realizat din înstrăinarea acestora. În prezent, băncile își pot deduce integral aceste cheltuieli. Oficiali guvernamentali spun că astfel băncile evită plata impozitului pe profit.

Sunt modificări şi pentru românii care lucrează din ţară pentru firme din străinătate, tot de la 1 ianuarie anul viitor. Practic, nu va mai conta de unde vin aceste sume obţinute din activităţi independente. Se va considera că banii sunt obținuţi în țară și impozitaţi în consecință.

Actul normativ permite primăriilor să majoreze impozitele pe terenurile agricole lăsate nelucrate timp de doi ani cu până la 100 de lei pe fiecare hectar. De exemplu, sumele pot creşte chiar şi de trei ori în cazul terenurilor de la sate.

sursa: https://www.realitatea.net/schimbari-pe-banda-rulanta-in-politica-fiscala-acciza-este-doar-una-dintre-bombe_2091851.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.