spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Sãrbãtoarea Vasluiului: expozitii, lansãri de carte, concursuri si concerte

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE… Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui de anul acesta vor oferi vasluienilor un maraton de manifestãri cultural-artistice, sportive si de agrement. Timp de trei zile (13-15 august), acestia sunt invitati sã se bucure de surprizele pregãtite de municipalitate. „Vernisaje de expozitii si lansãri de carte, concursuri sportive pe diverse discipline, festivitãti de celebrare a celor mai trainice cupluri, festivitãti de omagiere a celor mai emblematice personalitãti ale acestor locuri, recitaluri si concerte, spectacole artistice si de teatru pentru copii, toate aceste evenimente vor fi oferite publicului larg, conceperea unui program variat de activitãti venind sã rãspundã cerintelor diverse ale vasluienilor”, anuntã Primãria Vaslui, prin intermediul unui comunicat de presã.

Poate cele mai asteptate momente sunt concertele pe care Centrul Civic le va gãzdui în fiecare noapte. Trei seri, trei spectacole cu genuri diferite de muzicã. Nume sonore din industria muzicalã româneascã vor veni sã-i încânte pe vasluieni. Primul concert, cel de duminicã, 13 august 2017, va începe la ora 20:00, cu recitalurile artistilor locali, si va continua cu cele ale trupei Iris&Cristi Minculescu, Felicia Filip si Vunk. Luni, 14 august 2017, tinerii vasluieni vor prelua scena pânã la 21:45, orã la care artistii lor preferati – Randi si UDDI – le vor oferi un concert de neiutat, un spectacol complet de lumini, dans si muzicã de cea mai buna calitate. Marti, 15 august 2017, într-o zi de mare sãrbãtoare crestinã, va avea loc un concert de muzicã popularã. Acesta va începe cu recitalul Orchestrei “Rapsodia Vasluiului” (dirijor Cristian Nãstase) si a invitatilor sãi, urmând a fi continuat de Concertul extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist “Junii Sibiului”, peste 50 de artisti oferind un regal muzical (solisti: Mariana Anghel si Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Viorica Telcean, Nelu Albu). Întregul program de activitãti dedicate Zilelor Culturale ale Vasluiului urmeazã sã fie fãcut public zilele viitoare.

Lista colaboratorilor organizatorici implicati în Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui

Prin urmare, se anuntã un sfârsit de sãptãmânã de pominã pentru vasluieni, cu numeroase activitãti si spectacole, dacã tinem cont si de celãlalt eveniment notabil care se desfãsoare în aceste zile: Festivalul Open Camp (8-13 august). „Primarul Vasile Pavãl, alãturi de viceprimarii Daniel Neacsu si Dragos Cazacu si-au mobilizat în aceastã perioadã echipa pentru ca editia 2017 a Zilelor Culturale sa fie o reusitã. Copii si adulti, artisti, sportivi sau simpli spectatori, institutii publice sau private, cu totii sunt invitati sã participe la manifestãri, fiecare în parte având pregãtite activitãti care sã îi reprezinte. Anvergura deosebitã a manifestãrilor editiei 2017 a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui confirmã importanta pe care autoritãtile locale o conferã valorilor acestei comunitãti, precum si necesitatea de a împlini asteptãrile vasluienilor, urmãrind cu precãdere crearea unei identitãti culturale distincte prin cinstirea si promovarea a tot ceea ce are mai bun si mai frumos orasul nostru. Printre colaboratorii organizatorici implicati în derularea corespunzatoare si reusita tuturor evenimentelor propuse se numãrã Biblioteca Judeteanã “N.M. Spãtarul” Vaslui, Muzeul Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui, Casa de Culturã “Constantin Tanase” Vaslui, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Vaslui, Palatul Copiilor “Constantin Didilescu” Vaslui, Asociatiile Culturale „Domisong”, „Podul Înalt”, „Muzart”, „Soul Music Art”, „La izvorul traditiilor”, Cluburile Sportive „Liga de est”, Intersport, HC Vaslui, Asociatia Sergentul”, a transmis Primãria Vaslui, prin intermediul unui comunicat de presã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.