spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

E oficial! Iată cum vei recupera taxele auto în 2018. Cererile pot fi depuse deja

- Advertisement -

Taxele auto plătite de români în trecut vor putea fi restituite acestora de la anul, prin intermediul unei proceduri administrative noi.

Din 2018, toate taxele auto vor fi restituite pe cale administrativă. Practic, potrivit actului publicat astăzi în Monitorul Oficial, cererile de restituire pot fi depuse deja la organele fiscale competente, data-limită de depunere fiind 31 august 2018, însă ele vor trebui însoțite obligatoriu de dovada plății taxelor respective.

Românii pot cere restituirea taxelor auto pe cale administrativă, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

Beneficiarii acestei ordonanțe sunt contribuabilii care au achitat respectivele taxe și care nu au și-au primit banii înapoi până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă. Conform comunicatului, ei vor trebui să ceară în scris organului fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancțiunea decăderii, restituirea sumelor achitate și a dobânzilor aferente acestora (de la data perceperii și până la data primirii).

sursa: https://www.realitatea.net/e-oficial-iata-cum-vei-recupera-taxele-auto-in-2018-cererile-pot-fi-depuse-deja_2091281.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.