spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Membrii USR din judetul Vaslui voteazã pentru familie

- Advertisement -

USR a dat, începând de ieri, startul referendumului intern pe tema pozitionãrii fatã de revizuirea Constitutiei în privinta familiei. Consultarea internã a tuturor membrilor USR va dura sapte zile si de rezultatul acesteia va depinde revenirea în partid a fondatorului partidului, Nicusor Dan. Cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de rãspuns la douã întrebãri:

1. „Sustineti ca USR sã aibã o pozitie ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie?” Variante de rãspuns: DA / NU.

2. „Cum trebuie sã se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?” Variante de rãspuns: PRO / CONTRA.

Referendumul intern din USR se va desfãsura electronic, fiecare membru primind un user si o parolã cu care se vor conecta la un sistem securizat unde va putea vota o singurã datã fãrã posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate. Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centralã a USR, Biroul Politic. Dacã aceastã formalitate va fi îndeplinitã, se va organiza si congresul pentru alegerea unui nou presedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicusor Dan. Sâmbãtã, vicepresedintele USR Vlad Alexandrescu a fãcut un apel cãtre membrii partidului de a se pozitiona împotriva modificãrii Constitutiei pe tema familiei, în cadrul referendumului intern, afirmând cã prin asta nu s-ar pune problema legalizãrii cãsãtoriilor gay, ci trebuie sã opunã rezistentã Coalitiei pentru Familie, care devine o fortã politicã „obscurã”, finantatã „de la Rãsãrit” si care vrea sã imprime frica în societatea româneascã. La referendum participã si cei 66 de membri USR din judetul Vaslui, iar deputatul Mihai Botez, presedintele organizatiei judetene, sustine cã nu îsi doreste ca Uniunea sã se implice în acest subiect. „Eu voi vota pentru nepozitionarea partidului pe acest subiect. Fiecare dintre membrii de partid de la Vaslui va vota dupã cum ìi dicteazã constiinta. Vrem ca, la final, partidul sã aibã o pozitie unitarã”, a explicat deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez. „Propunerea de modificare a Constitutiei este despre restrângerea familiei, o s-o restrângem mai mult decât este ea prevãzutã în Constitutie. Trãim în ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare cã doreste sã fie dusã de Coalitia pentru Familie, o coalitie care deci doreste sã pregneze societatea româneascã de fricã, de asteptãri cu totul nejustificate, doreste sã ne facã sã functionãm sub imperiul temerii”, sustine unul din liderii USR, pe Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.