spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Rugã pentru Marchidan, revoltã împotriva cocalarului din Vãleni!

- Advertisement -

SÃ SE FACÃ DREPTATE!

ATITUDINE…Plasarea în arest la domiciliu a individului care l-a lovit cu sãlbãticie pe Mihãitã Marchidat a stârnit un val de reactii din partea vasluienilor, care amenintã cã vor iesi în stradã dacã nu se va face dreptate.

SUFERINTÃ…Pãrintii, rudele si prietenii lui Mihai Marchidan, tânãrul snopit în bãtaie de un vãlenar, sunt în pragul disperãrii. Distrusi de durere, acestia se roagã la Dumnezeu pentru o minune. Desi a fãcut progrese, bãiatul se aflã în continuare în stare criticã. „Este din ce în ce mai rãu, nu vã puteti imagina în ce hal l-au lãsat. Este de nerecunoscut. Mama sa a ajuns sã cumpere pampers unui copil de 24 ani”, a declarat o rudã de-a tânãrului. Dincolo de toatã aceastã durere pe care familia trebuie sã o suporte, se adaugã si revolta asupra faptului cã cel care l-a adus în starea aceasta se aflã linistit acasã, lângã familia lui, fiind pedepsit doar cu mãsura arestului la domiciliu. „Este strigãtor la cer. Acel copilas de 19 ani a distrus o familie întreagã, ne-a sfâsiat sufletul, dar va sta fericit lângã mã-sa si tac-su, ca si cum nu s-o fi întâmplat nimic”, a precizat o rudã de-a tânãrului.

Decizia judecãtorului de a-l pune sub arest la domiciliu pe Gabriel Vizitiu, agresorul lui Marchidan, a stârnit un val de reactii nu doar în rândul familiei, ci si al vasluienilor care nu l-au cunoscut, dar sunt revoltati de modul în care acest caz este tratat de autoritãti. Iatã câteva reactii: „cunosc o situatie similarã, politia nu face nimic, agresorii au primit, dupã ani de procese, pedeapsã cu suspendare, iar despãgubiri zero, cã nu ai ce sã-i iei. Justitia este agresivã doar când are de luat bani, nu în astfel de cazuri. Dreptatea ti-o faci singur”, „judecãtorul e vinovat de decizia luatã. Poate ar fi trebuit sã fie copilul lui pentru a întelege gravitatea faptei. Într-o zonã unde violenta e la ea acasã, un magistrat îsi bate joc de justitie”.

„Sã nu se musamalizeze, pentru cã vom face mare tãrãboi”

Sfãtuitã de un politist sã îl ierte pe agresor, familia tânãrului a fost îndrumatã sã se îndrepte legal împotriva acestuia. „Depuneti o plângere la Parchet împotriva politistului! Si pãstrati numãrul de înregistrare. Sã vã plângeti cã încearcã sã vã intimedeze, folosindu-se abuziv de functie”, a fost îndemnul unui vasluian pentrun familia tânãrului. De asemenea, mai multi vasluieni s-au arãtat dispusi sã iasã în stradã, dacã nu se va face dreptate: „sã nu se musamalizeze dosarul pentru cã vom face mare tãrãboi, nu mai suntem fraierii anilor 1995, suntem informati si avem surse si metode de comunicare”. Rudele lui Mihai nu sunt dispuse sã-l ierte pe agresor si vor sã se facã dreptate. „Politia este pentru a se face dreptate, nu pentru a cere clementã. Mihai nu e de vânzare. Câtã nesimtire… Ati fost la el sã-l vedeti? Aveti copii, nepoti, dar nu aveti inimã, sentimente… Taximetristul, la puscãrie, pentru cã a refuzat ajutorul unei persoane care se afla în pericol, iar vãlenarul, la fel… la puscãrie”, a transmis o rudã de-a tânãrului.

Filmul bãtãii

Vãlenarul l-a atacat pe Lucian Mihai Marchidan în dimineata zilei de 30 iulie. Victima sa a luat un taxi de la Club Cuba, iar soferul, pe traseu, i-a luat si pe Gabriel Vizitiu si pe iubita acestuia. Între clienti a izbucnit un conflict spontan. Când soferul a ajuns la destinatie, a oprit taxiul, iar Lucian a fost atacat de individul din comuna Vãleni, care l-a lovit cu pumnii, l-a cãlcat pe cap cu picioarele, pânã l-a desfigurat, i-a furat toate actele si banii. Taximetristul s-a fãcut cã plouã si nu a intervenit si nici nu a sunat la politie. Un trecãtor l-a vãzut si a apelat numãrul de urgentã 112. O ambulantã l-a dus pe Lucian la SJU Vaslui, fiind transportat apoi la Iasi cu un elicopter SMURD, la Clinica Buco-Maxilo-Facialã. A intrat de urgentã în operatie, care a durat peste patru ore. Din pãcate, acesta a fost mutilat pe viatã. Nici pânã în acest moment nu si-a revenit din soc, fiind sedat în permanentã. Nu e de mirare cã familia lui este foc si parã pe judecãtorul care a fost indulgent, cel putin deocamdatã, cu agresorul care l-a adus în aceastã stare deplorabilã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.