spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Aeroportul Iaşi zboară spre un milion de călători. 24 de destinaţii

- Advertisement -

Numărul de pasageri care au trecut pragul Aeroportului Iaşi în iulie a ajuns la 118.000 de persoane, în creştere cu 22%.

Traficul de pasageri pe aeroportul din capitala Moldovei a înregistrat o nouă evoluţie la sfârşitul lunii trecute: aproximativ 118.000 de persoane au tranzitat Aeroportul Iaşi în luna iulie, avansul fiind de 22,36% faţă de perioada similară din 2016, informează în comunicat oficialii aerogării. Comparativ cu luna iunie, traficul în luna ce tocmai s-a încheiat este mai mare cu 16 procente. Potrivit unui document publicat vineri, în iulie 2017 a fost înregistrată „cea mai mare creştere raportată până în prezent, în ceea ce priveşte numărul călătorilor îmbarcaţi şi debarcaţi pe Aeroportul Iaşi, într-o singură lună”.
De la începutul anului şi până în prezent, numărul total al persoanelor care au folosit serviciile Aeroportului Iaşi a ajuns la 623.900, diferenţa fiind de 43 procente faţă de acelaşi interval al anului 2016.
„Cifrele de trafic înregistrate în această perioadă arată că Aeroportul Iaşi va reuşi, în luna noiembrie a acestui an, să depăşească, pentru prima dată, un milion de pasageri. Fluxul crescut de călători este, în fapt, definiţia unei mobilităţi din ce în ce mai mari, iar acest lucru se reflectă în dezvoltarea locală. Luna iulie este o perioadă de vârf în aviaţie. Cu o lună înainte am deschis patru rute directe noi: Glasgow, Florenţa, Valencia şi Constanţa. În plus, cursele din Iaşi spre München, Milano şi Torino şi-au mărit frecvenţa săptămânală, prezentând interes crescut, iar călătoriile cu avionul, în regim charter, spre destinaţii de vacanţă în Grecia şi Turcia, sunt foarte solicitate şi în acest sezon. Iaşul se menţine în topul aeroporturilor regionale, raportat la numărul pasagerilor deserviţi, iar finalul anului va surprinde aproximativ 1.200.000 de pasageri la Aeroportul Iaşi. În continuare, ţinta noastră este să legăm Iaşul şi întreaga regiune a Moldovei de un hub mondial, cum e Amsterdam. În paralel, continuăm demersurile pentru a acoperi şi alte centre importante: Frankfurt, Atena, Dublin, Billund, Varşovia sau Zagreb. Evident, ne dorim să atragem şi alţi operatori să investească la Iaşi întrucât infrastructura modernă şi serviciile pe care le oferim ne-au ajutat să creştem mult în ultimii ani, Aeroportul Iaşi fiind, în prezent, principalul generator de dezvoltare economică locală”, a declarat în document conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi.
În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători spre 24 de destinaţii, 19 fiind internaţionale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/aeroportul-iasi-zboara-spre-un-milion-de-calatori-24-de-destinatii–166756.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.