spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Cioara si Valjean aprovizionau persoane influente din Vaslui cu droguri

- Advertisement -

FURNIZORI…În perioada 2015 – 2017, trei vasluieni au furnizat pe piata vasluianã cannabis. Constantin Constandache (Cioara), Constantin Neculae (Jean Valjean) si Adrian Nistoreanu sunt cei trei vasluieni trimisi în judecatã de procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, sub acuzatia de trafic de droguri de risc. Acestia au adus în repetate rânduri droguri din Spania ce erau distribuite consumatorilor vasluieni de rând, dar si mai multor persoane cu influentã din Vaslui. Conform procurorilor DIICOT, Constantin Constandache a mers un pas mai departe, acesta începând sã cultive plante de cannabis în casa pãrintilor sãi din zona Brodoc. Planul era simplu, Nistoreanu fãcea rost de doze, Constandache le vindea, iar Constantin era concurenta. Dintre cei trei, doar Adrian Nistoreanu si-a recunoscut fapta, în timp ce Constantin Constandache si Constantin Neculae sustin în continuare cã drogurile erau pentru consum propriu. În cazul lui Constantin Neculae, în urma perchezitiilor, politistii de la Crimã organizatã au gãsit  patru plãci de substantã solidã de culoare maro, o tigarã confectionatã artizanal cu o lungime de aproximativ 5 cm partial arsã, precum si o seringã din plastic, ce continea un lichid de culoare gãlbuie. Urmare a analizelor de laborator, a rezultat faptul cã cele 4 bucãti solide, cu aspect de rezinã, constituie 217,10 gr rezinã de cannabis.

Trei traficanti din Vaslui au fost trimisi în judecatã de procurorii DIICOT dupã ce doi dintre ei au fost prinsi cu cantitãti considerabile de cannabis si produse din cannabis, în posesia lor. Mai exact, Constantin Constandache, Adrian Nistoreanu si Constantin Niculae sunt acum pusi sub acuzatia de trafic de droguri de risc.

Constandache si Nistoreanu, parteneri pânã la bani!

Cel care a început toatã afacerea între cei doi vasluieni a fost Adrian Nistoreanu, care dorind sã facã un ban rapid, a convenit cu o cunostintã din Spania pentru a vinde o cantitate de cannabis în locul unei datorii. Aici intervine Constandache, care devine contactul principal cu clientii în aceastã afacere. „Inculpatul Nistoreanu Adrian este angajatul unui bar, locatie aflatã în proximitatea domiciliului lui Constandache Constantin, si cunostea faptul cã acesta se ocupã cu vânzarea de droguri de risc (…) Inculpatul a fost de acord, urmând ca banii din vânzarea drogurilor sã fie împãrtiti în jumãtate. Cei doi au purtat discutii referitoare la primirea drogurilor, vânzarea acestora, sumelor de bani obtinute, prin intermediul aplicatiei Facebook.(…) Astfel, în data de 21.12.2015 inculpatul Nistoreanu Adrian a primit în Vaslui un colet trimis de  Nistoreanu Ioan, din Spania, printr-o firmã de curierat. În respectivul colet se aflau dulciuri si alte bunuri, cadouri pentru Nistoreanu Adrian si alte rude, dar si o bucatã de rezinã de cannabis, de dimensiuni aprox. 5 x 5 x 1 cm (circa 50 grame), împachetatã într-o folie de aluminiu, introdusã într-o cizmã”, explicã procurorii DIICOT în rechizitoriu. Parteneriatul lor a durat doar o lunã de zile, perioadã în care Nistoreanu primea 70 de lei pe dozã. Dar pentru cã încrederea între cei doi era subtire, Constandache nu primea mereu dozele la gramajul planificat. În aceeasi perioadã, Nistoreanu a pus si el în vânzare hasis, dar în scurt timp a renuntat la afacere. „Dupã acest moment, inculpatul nu s-a mai ocupat de traficul de droguri si nici nu a mai consumat astfel de substante”, precizeazã procurorii.

Traficant cu degete verzi

Spre deosebire de Nistoreanu, Constandache era de mult în vizorul celor de la DIICOT. Mai exact, din vara anului 2015. Se stia de foarte mult timp faptul cã acesta crestea plante de cannabis în casa pãrintilor sãi, încã din vara anului 2015. Astfel, Constandache a început sã recolteze si sã distribuie tinerilor din Vaslui, dar si unor persoane influente din oras, diferite cantitãti de cannabis, sub formã de muguri. Acesta primea comenzile de la consumatorii de droguri din Vaslui si stabilea cu acestia locurile de întâlnire. „Inculpatul se deplasa totodatã periodic în suburbia Brodoc, pe strada Enachita Vãcãrescu, unde detinea cultura, apoi se întâlnea cu persoanele respective si vindea drogurile contra sumei de 50 lei/mugure de cannabis. Dintre consumatorii care au procurat muguri de cannabis de la inculpat, începând cu anul 2015, au fost identificati martorii B.D., B.M.S.”, se prezintã în rechizitoriul procurorilor DIICOT. Acesta, timp de doi ani de zile, a reusit sã vândã cantitãti importante de droguri, fiind prins în urma a douã întâlniri cu un politist sub acoperire. „În perioada aprilie 2017 – mai 2017 au fost documentate douã întâlniri cu investigatorul sub acoperire autorizat în cauzã „M.A.”, în cadrul cãrora Constandache Constantin i-a vândut investigatorului hasis, respectiv prima datã cantitatea de 0,65 grame rezinã de cannabis contra sumei de 50 de lei, iar a douã oarã cantitatea de 0,62 grame rezinã de cannabis, contra sumei de 70 de lei. Activitatea infractionalã a inculpatului Constandache Constantin a luat sfârsit în data de 02.07.2017, când urmare a punerii în aplicare a mandatului de perchezitie, la adresa din Vaslui, strada Enachitã Vãcãrescu, au fost identificate si ridicate, printre altele, o culturã de cannabis compusã din mai multe plante, dintre care douã sãdite în grãdinã, precum si altele plantate în ghivece”, au declarat procurorii DIICOT. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.