spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Open Camp 2017: tot ce trebuie sã stii despre program, bilete si preturi

- Advertisement -

FESTIVAL… Expozitii, proiectii de film, jocuri play station, traseu cicloturistic, tabãrã astronomicã si concerte. Acestea sunt activitãtile cuprinse în programul Festivalului Open Camp 2017. Se anuntã o editie cu totul si cu totul specialã, cu artisti de renume, care vor trezi orasul la viatã. “Estimãm un public numeros, de peste 3.000 de participanti în fiecare zi a festivalului. Va fi de departe cea mai reusitã editie, pentru cã vor veni nume sonore din industria muzicalã româneascã”, ne-a declarat Ciprian Hordilã, organizatorul festivalului.

În rândurile urmãtoare, vã prezentãm activitãtile care vor avea loc anul acesta în cadrul Festivalului Open Camp Vaslui. În toate cele sase zile ale festivalului, vasluienii vor putea vizita douã expozitii importante: “Vasluiul Comunist”, în Centrul Civic – cu fotografii unice din arhiva municipiului din perioada anilor ’60 si 70′, si “O patã de culoare – artã în spatele gratiilor”, la muzeul judetean – cu imagini ale proiectului de anul trecut, în care 1.500 metri pãtrati din incinta Peniteciarului Vaslui au fost pictati de cei mai cunoscuti artisti din lumea street artului românesc. Cei care vor dori însã sã vadã “live” ce au reusit acestia, o vor putea face joi, 10 august, de Ziua Portilor Deschise la Penitenciarul Vaslui.

Proiectii de film, într-un mediu neconventional: pe iarbã

În primele trei zile ale festivalului (8-10 august), vasluienii vor putea simti ce înseamnã sã stai pe iarbã si sã te relaxezi. În Parcul Copou vor rula, în zile diferite, trei filme românesti apreciate de critici: “Afacerea Est”, “Planeta Petrila” si “6,9 pe scara Richter”. Ora la care vor începe sã ruleze filmele este 21:30. De aceastã activitate se vor bucura si detinutii Penitenciarului Vaslui, care, pe 9 august, vor avea ocazia sã vizioneze, în incintã, filmul “6,9 pe scara Richter”. Tot în primele trei zile de festival, va avea loc si campionatul de FIFA pe XBOX, care va avea loc la Silver Mall.

Vasluienii vor putea vedea “ploaia de stele cãzãtoare”

Un proiect de realã valoare pentru Open Camp Vaslui îl va reprezenta organizarea taberei de observatie astronomicã. Vasluienii vor avea ocazia sã vadã si sã audã cât mai multe despre Perseide, cel mai cunoscut curent de meteori, ce mai poartã denumirea popularã de “ploaia de stele cãzãtoare”. Tabãra va fi va fi dotatã cu aparaturã si personal din partea Observatorului Astronomic Bârlad – din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” si amplasatã la pârtia de ski de la Bahnari. Va fi deschisã joi, 10 august, de la ora 21:30. O altã activitate relaxantã din cadrul festivalului va fi traseul cicloturistic, care se va desfãsura în ultima zi si va avea ca punct de plecare Poligonul de tir Paiu. Pânã acum, si-au anuntat prezenta peste 50 de biciclisti.

Activitãtile suspendate

Din varii motive, anumite activitãti anuntate la începutul lunii de organizatori, au fost suspendate. Este vorba despre vizitarea turnului cu ceas din clãdirea Prefecturii, videomapping-ul (n.r. proiectare unui spectacol de lumini si animatie) pe aceeasi clãdire  si competitia “Fotbal fãrã patroni”. “Deschiderea turnului cu ceas era una dintre cele mai dorite activitãti. Foarte multi vasluieni îsi anuntaserã intentiile de al vizita, însã, din motive de sigurantã, s-a decis suspendarea acestei activitãti. Ne pare foarte rãu cã nu este posibil acest lucru, la fel si pentru celelalte activitãti, care nu vor putea avea loc tot din motive tehnice”, a precizat Ciprian Hordilã, organizatorul festivalului.

Lista artistilor care vor concerta în Poligonul de tir Paiu

Pentru editia din acest an, s-au depus eforturi foarte mari de a aduce la Vaslui artisti consacrati din muzica româneascã. Astfel, pe 11 august, vor concerta: CTC, Fratii Grime, Omu Gnom, Traian, Cojones Records, Afty, Anime. În urmãtoarea zi, pe 12 august, vor urca pe scenã Zdob si Zdub, Trooper, Relative, Riot Monk, Harmasar, The Iron Cross, Cyanide Cure. În ultima zi, pe 13 august, vor cânta Ada Milea & Bobo & Cristi Rigman & Anca Hanu, Alexandra Usurelu & Quartet, Fãrã Zahãr, Tapinarii, Haze, N-ai înteles.

Pretul biletelor si locul de unde pot fi achizitionate

Accesul la cele trei zile de concerte se va face pe baza biletelor de intrare. Pretul unui bilet de o zi este de 30 lei, iar un abonament, care permite accesul la toate cele trei zile, este de 50 lei. Acestea se gãsesc la Cafeneaua Hiccup – Coffee and tea (lateral de Judecãtoria Vaslui) si la Silver Mall, în punctele Silver Market si magazinul Prosperity, dar si în douã locatii din Iasi: Libraria Cãrturesti Iasi – Palas si Cafeneaua Acaju.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.