spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, aşteptat la Bucureşti pe 24 august

- Advertisement -

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, este aşteptat la Bucureşti pe 24 august, într-o vizită de o zi, după ce, în luna iunie, a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, au declarat surse diplomatice citate de News.ro.

Programul vizitei include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose, convorbirile urmând să aibă ca temă colaborarea bilaterală şi investiţiile franceze în România, inclusiv fabrica Airbus de la Ghimbav.

Şi predecesorul lui Macron, Francois Hollande a vizitat România pe 13 septembrie 2016, când, în afara întâlnirilor oficiale, programul său a inclus o vizită la Complexul Măgurele şi participarea la inaugurarea fabricii de la Ghimbav.

Anunţul referitor la vizita preşedintelui francez a fost făcut în iunie, după întâlnirea celor doi şefi de stat, la Bruxelles, ulterior fiind luate în calcul datele de 21 august, 24 august sau 28 august.

„Azi dimineaţă, o întâlnire excelentă la Bruxelles între preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Dialog deschis şi direct pe relaţia bilaterală şi actualitatea europeană. Parteneriatul strategic se dezvoltă, întâlnirile la nivel înalt vor continua. Preşedintele român l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, invitaţie acceptată cu multă plăcere”, declara pe 23 iunie, după întâlnirea celor doi preşedinţi, Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/emmanuel-macron-presedintele-frantei-asteptat-la-bucuresti-pe-24-august_369784.html#ixzz4oiXMWBub

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.