spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Copiii femeii ucise din Ivãnesti rãmân în grija familiei

- Advertisement -

MONITORIZATI… Cei patru copii ai femeii arsã cu tigara si omorâtã în bãtaie, rãmasi singuri dupã ce tatãl lor a fost retinut de politie, nu vor ajunge în grija statului. În urma unei anchete sociale, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a decis ca acestia sã rãmânã în grija unor rude. “Evaluarea a fost realizatã de autoritatea localã, si anume de asistentul local din cadrul primãriei. Au fost indicate rude în familia extinsã si deocamdatã acesti copii se aflã în îngrijirea acestora. Nu s-a impus securizarea lor în sistemul de protectie special. Evolutia copiilor în noul mediu familial este monitorizatã de asistentul social si dacã apare ceva pe parcurs vom interveni”, a declarat purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Atât copiii, cât si mama acestora, Lina, cum obisnuiau apropiatii sã-i spunã, au pãtimit mult din cauza lui Marian Boghean, concubinul femeii si tatãl micutilor. Vecinii cã aproape nu era zi în care sã nu o batã si sã nu o fugãreascã de acasã. Totul începea atunci când nu avea bani pentru bãuturã sau tigãri. “A bãtut-o cu lantul de a gãsit-o în iesle la o mãtusã de-a mea. Era carne vie pe spate. Altã datã a tãiat-o la picior cu toporul”, ne-a povestit un vecin. Nu scãpau de furia bãrbatului nici cei patru copii ai cuplului. Acum cîtiva ani a încercat sã-l pedepseascã pe bãiatul cel mare, bãgându-i mâna în foc. Atunci a fost cât pe ce sã piardã tutela copiilor. A fugit însã de acasã, promitînd cã nu se mai atinge de ei. S-a întors ulterior ti a revenit la vechile obiceiuri.

“A alergat-o în fundu’ gol în jurul casei”

Nici Lina nu era strãinã consumului de alcool. Desi o parte dintre vecini i-au luat apãrarea, spunând cã avea mare grijã de copii si nu bea foarte mult, au fost si voci care au sustinut cã aceasta se îmbãta deseori si pleca de acasã. Unul dintre cei care au definit-o drept “betivã” a fost chiar fratele acesteia: “Amândoi beau. Nu tineau cont de nimic. El o bãtea, ea fugea din calea lui. I-am zis sã vinã la noi cu copiii. Dar nu a vrut. Ce sã-i facem? Asa a fost sã fie. Duminicã de dimineata am fost la ei, ea era vânãtã, dormise afarã, pe un pat pe care ei îl tin în fata casei. A început sã o alerge. Ea era în fundu’ gol. Am plecat acasã. Ce puteam sã-i fac? Erau o obisnuintã la ei lucrurile astea”, ne-a declarat Vasile Plopu, fratele femeii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.