spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Un politist cere clementã pentru bestia care l-a mutilat pe Marchidan!

- Advertisement -

Politisti care apãrã un mafiot

INCREDIBIL…Un politist se erijeazã în judecãtor si cere pãrintilor lui Lucian Marchidan sã se împace cu agresorul contra unei sume de bani.

GRAV….Atitudine revoltãtoare a unui politist de la IPJ Vaslui, care ancheteazã cazul lui Lucian Mihai Marchidan. Mama victimei, Mihaela Tibireac, a fost sfãtuitã de omul legii sã fie îngãduitoare cu bãtãusul care i-a mutilat copilul, politistul demonstrând astfel cã are un tupeu incredibil, dar si cã este lipsit de profesionalism si empatie. “Mi-a spus cã ar trebui sã înteleg fapta tânãrului de 19 ani, care nu este o bestie, ci un copil care a bãut prea mult si i-a dat douã picioare. A sugerat cã ar trebui sã ne împãcãm cu el contra unei sume de bani, sã plãteascã spitalizarea si daune morale, si sã-l iert”, a declarat femeia. Acest sfat a indignat-o, mai ales cã Lucian nu si-a revenit nici acum, fiind sedat în permanentã de cadrele medicale. Socul suferit de acesta a fost atât de puternic, încât nu reuseste sã îsi revinã psihic si emotional. Tânãrul a rãmas prins în scena bãtãii si de fiecare datã când se trezeste încearcã sã se apare, sã fugã. Mãcelul la care l-a supus Gabriel Vizitiu, agresorul, l-a marcat profund. Individul are 19 ani, este din comuna Vãleni, a fost retinut de politisti si urmeazã sã fie prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Adolescentul a avut un comportament de criminal. L-a lovit de mai multe ori, a plecat, dar s-a întors si i-a zdrobit capul dupã care s-a ascuns. Succesiunea de fapte a creat circumstante agravante si în astfel de cazuri legea cere pedepsirea drasticã a agresorului. A fost identificat si taximetristul care i-a preluat pe victimã (de la Club Cuba, n.r.), pe bãtãus si pe iubita acestuia din urmã (de pe traseu, n.r.), în dimineata zilei de 30 iulie. Leonardo Gabriel Priboi are propria variantã în legãturã cu ce s-a întâmplat si a declarat cã nu îsi reproseazã nimic, pentru cã a fãcut tot ce i-a stat în putintã sã calmeze spiritele. Varianta lui nu coincide însã cu a politiei, lucru care demonstreazã cã taximetristul nu este sincer. Mai mult, pentru cã nu a respectat legea si nu a actionat omeneste, patronul firmei de taxi l-a concediat.

Prin momente sfâsietoare trece familia lui Lucian Mihai Marchidan, care este nevoitã nu doar sã priveascã neputincioasã la suferinta fizicã si emotionalã a tânãrului, dar si sã ascute “sfaturile” revoltãtoare primite de la unul dintre politistii implicati în caz. Acesta, în loc sã lucreze în interesul victimei, a încercat sã scape basma curatã infractorul. “La politie am întâmpinat ceva probleme, am vrut sã fac o plângere penalã, dar mi s-a spus cã trebuie sã o facã copilul, pentru cã e major. Din pãcate, el nu poate sã facã plângere în acest moment, pentru cã e conectat la aparate. Unul dintre cei doi politisti care se ocupã de caz mi-a spus cã ar trebui sã înteleg fapta tânãrului de 19 ani, care nu e o bestie, ci un copil care a bãut prea mult si i-a dat douã picioare. A sugerat cã ar trebui sã ne împãcãm cu el contra unei sume de bani, sã plãteascã spitalizarea si daune morale, si sã-l iert”, a mai spus Mihaela Tibireac. Potrivit declaratiei acesteia, Lucian este în continuare într-o stare deplorabilã. “Bãiatul nu s-a trezit încã. Medicii sunt nevoiti sã-l sedeze, pentru cã în momentul în care se trezeste, reactioneazã foarte urât, este agitat, dã din mâini, din picioare si vrea sã sarã din pat. Medicii spun cã el nu a depãsit socul si probabil va dura mult timp pânã îsi va reveni. Este monitorizat permanent, conectat la aparate si doarme profund”, a declarat mama lui Lucian. De asemenea, la spital a fost si politia, dar acesta încã nu poate fi audiat.

Cine este agresorul

Tânãrul din Vãleni, Gabriel Vizitiu, nu este cunoscut în comunitatea din care face parte ca un scandalagiu. Asta ne-a declarat primarul comunei Vãleni: “Este un bãiat cuminte, care nu a creat probleme, chiar m-a socat sã aud cã a fost arestat. Stiu cã în ultima perioadã a lucrat la o firmã de constructii din Constanta. Nu cunosc îndeaproape familia, nici bãiatul nu a crescut la Vãleni, s-a mutat de curând.”

Ce a spus Politia

“Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au efectuat cercetãri pentru probarea activitãtii infractionale a unui bãrbat în vârstã de 19 ani, din comuna Vãleni, bãnuit de comiterea infractiunii de loviri sau alte violente. Fapta a fost sãvârsitã în dimineata de 30 iulie a.c., iar victimã a fost un bãrbat în vârstã de 24 de ani, din municipiul Vaslui. Partea vãtãmatã a fost preluatã de cãtre un Taxi de pe raza municipiului Vaslui. Pe traseul cãtre domiciliul acesteia, taximestristul a observat alte douã persoane pe care le-a luat în autovehicul, un bãrbat de 19 ani, din comuna Vãleni, judetul Vaslui si o tânãrã de 17 ani, din suburbia Moara Grecilor. În autoturism, între victimã si bãrbatul de 19 ani a avut loc un conflict spontan. Când victima a ajuns la destinatie si a coborât din autoturism, celãlalt pasager al Taxi-ului a coborât si a început sã-l loveascã, dupã care acesta a pãrãsit zona. Tânãrul de 24 de ani, rãmas în stare de inconstientã, a fost observat de un trecãtor, care a solicitat ambulanta si interventia politistilor. Victima a fost transportatã la o unitate medicalã din municipiul Iasi. Cel bãnuit de comiterea infractiunii de lovire sau alte violente a fost retinut de politisti pentru 24 de ore si urmeazã sã fie prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive”, se aratã în comunicatul IPJ Vaslui.

Taximetristul a fost concediat. Iatã varianta lui

Leonardo Gabriel Priboi, taximetristul care l-a condus pe Lucian Mihai Marchidan acasã, ne-a povestit propria variantã a ceea ce s-a întâmplat duminicã dimineatã. Din nefericire pentru el însã, aceasta nu coincide cu cea a politiei, semn cã are ceva de ascuns. Soferul a declarat cã nu are ce sã îsi reproseze, pentru cã a fãcut tot ce i-a stat în putintã sã calmeze spiritele. Culmea, vrea sã scoatã vinovatã victima, sustinând cã cel care a stârnit scandalul si care a sãrit la bãtaie prima datã a fost chiar Lucian (aspect neconfirmat de politie, n.r.), care era într-o stare avansatã de ebrietate. Comanda cursei a fost datã de la Club Cuba, de acolo l-a luat pe Lucian Mihai Marchidan. În taxi au mai urcat încã un tânãr si iubita acestuia. Mentionãm cã, luându-i de pe traseu pe cei doi clienti, i-a semnat condamnarea lui Lucian. Potrivit soferului, Marchidan stãtea pe scaunul din dreapta si, desi linistit la început, pe parcurs a devenit artãgos si i-a adresat jigniri clientului de pe bancheta din spate. Odatã ajuns la destinatie, a coborât din autoturism, a deschis portiera din spate si a sãrit la bãtaie. A fost însã lovit de mai multe ori de bãrbatul din Vãleni si pus la pãmânt. Taximetristul sustine cã a încercat sã îi calmeze, însã cea care a avut cât de cât sorti de izbândã a fost iubita lui Gabriel Vizitiu, care a intervenit. Tot soferul a spus cã, dupã ce si-a doborât victima, vãlenarul a urcat în taxi, dar si-a dat seama cã, în timpul incidentului, i-a cãzut telefonul din buzunar. Gestul fãcut în continuare demonstreazã cã acesta a avut intentii criminale. Nervos, a coborât sã îsi ia telefonul si l-a lovit pe Lucian, din nou, cu picioarele. “Am mers sã vãd ce are, nu îi curgea sânge de nicãieri. I-am întors capul pe o parte sã nu se înece dacã vãrsa. A venit un vecin si mi-a zis sã îl duc la spital. I-am spus cã nu pot, eu am cãutat sã plec cât mai repede de acolo”, a povestit bãrbatul, care a declarat cã i-a fost fricã. De asemenea, acesta a zis cã nu a sunat la 112 deoarece l-a rugat pe vecin sã facã acest lucru, bãrbatul respectiv luându-si angajamentul sã cheme ambulanta si politia (în comunicatul de la IPJ scrie cã un trecãtor l-a gãsit, n.r.). Mai departe, soferul i-a condus pânã în dreptul SJU Vaslui pe cãlãul lui Lucian si iubita acestuia.

Semne de întrebare

În mod suspect, Leonardo Gabriel Priboi nu a putut sã spunã clar ce a declansat conflictul, insistând asupra faptului cã Marchidan avea “mofturi” si a fãcut “panaramã”. Este greu acceptat si cã i-a condus dupã scandal, fãrã nicio problemã, de parcã nu se întâmplase nimic, pe Gabriel Vizitiu si pe iubita lui în statia de autobuz de la spital, acolo unde acestia au cerut sã ajungã. Mai multe persoane sustin cu tãrie cã, de fapt, taximetristul si bãrbatul retinut erau cunostinte mai vechi, iar cauza scandalului ar fi fost cã Lucian nu a vrut sã plãteascã toatã cursa de unul singur, având în vedere cã în masinã mai erau doi clienti. Mai mult, taximetristul ar fi avut numãrul agresorului înregistrat în telefon, dar l-a sters dupã scandal. Nu este exclus sã fie asa, mai ales cã existã mai multe neconcordante între informatiile furnizate de politie si ce a declarat soferul. Ieri, patronul firmei de taximetrie pentru care lucra l-a concediat pentru cã nu a actionat ca la carte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.